Hidroelectrica, la cel mai mare profit din istorie

 

hidroelectricaHidroelectrica a încheiat anul 2014 cu venituri de 3,4 miliarde de lei și cel mai mare profit din istorie, respectiv 1,2 miliarde de lei, devenind astfel cea mai profitabilă companie a statului. Această performanță s-a făcut din insolvență.

Această performanță este cu atât mai mare cu cât, în urmă cu doar doi ani jumătate, în anul 2012, compania intra în insolvență din cauza contractelor cu „băieţii deştepţi”, așa cum au fost numiți de o parte a presei, efectuate în timpul guvernării PDL, mai exact în perioada ianuarie 2009 – mai 2012 și care au totalizat aproximativ 635 milioane de euro.

Salvarea Hidroelectrica, prin anularea contractelor cu „băieţii deştepţi” și încetarea investiţiilor neperformante, a reprezentat unul dintre obiectivele majore asumate de către premierul Victor Ponta încă de la preluarea guvernării. Acum, Hidroelectrica a încheiat anul 2014 cu cea mai mare cifră de afaceri, a înregistrat o reducere semnificativă a datoriilor (de la 841 de milioane de euro în iunie 2012, la intrarea în insolvenţă, la 181 de milioane de euro, în 2014), iar compania a câștigat procesul cu numiții „băieţi deştepţi”.

n.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.