Declarația lui Laurențiu Ciurel care îl îngroapă pe Toni Greblă

 

CiurelDin declaraţia martorului Laurențiu Ciurel din 03.02.2015 (director general al Complexului Energetic Oltenia),  rezultă că TONI GREBLĂ, în anul 2008, i-a reproşat în mod direct faptul că nu este de acord cu compensarea propusă de o firmă a lui BÎRCINĂ, care avea un debit neachitat la Complexul Energetic Rovinari iniţial de 10.000.000 lei şi ulterior de 6.294.000 lei. Compensarea susţinută de TONI GREBLĂ (pentru BÎRCINĂ) privea stingerea creanţei în totalitate cu un teren supraevaluat şi aparatură electronică inutilă societăţii.

Urmarea refuzului explicit, în anul 2013, TONI GREBLĂ, pe holurile prefecturii Gorj, s-a întâlnit cu martorul, pe care l-a ameninţat în mod direct. Redăm mai jos pasajul şi contextul ameninţărilor: „Acolo au fost prezenţi toţi parlamentarii din Gorj, întâlnirea fiind convocată de mine, în calitate de director general al C.E.O., urmare a conferinţe de presă şi declaraţii publice făcute de domnul GREBLĂ cu privire la o iminentă insolvenţă în următoarele două luni a Complexului Energetic Oltenia. Am considerat această declaraţie iresponsabilă, în contextul în care Complexul era la început de drum şi avea mari probleme cu băncile. Practic, declaraţia lui TONI GREBLĂ decredibiliza noul proiect Complexul Energetic Oltenia, abia creat.

În acest context, a fost prezent şi TONI GREBLĂ, alături de alţi parlamentari de Gorj şi alte oficialităţi ale judeţului. În fapt, în timpul şedinţei m-am contrazis cu TONI GREBLĂ, una dintre contraziceri privind rolul liderului de sindicat CONDESCU MARIN, care era susţinut în mod public de TONI GREBLĂ. Eu îi reproşam lui CONDESCU amestecul în activitatea administraţiei şi presiunea continuă de a pune directori în tot felul de funcţii sau alte persoane.

La un moment dat, am părăsit sala şi eu şi TONI GREBLĂ şi, pe holul Prefecturii Gorj, ne-am reîntâlnit. Foarte nervos, TONI GREBLĂ mi-a spus textual, citez din memorie, „Oameni ca tine n-o să-i uit niciodată şi o să am grijă să fii terminat!”. I-am răspuns: „Aveţi intenţia să mă ameninţaţi direct?”, la care TONI GREBLĂ mi-a spus că: „Nu este o ameninţare, este doar un avertisment!”.

Între cele două momente (respectiv momentul de refuz al compensării susţinut de TONI GREBLĂ şi momentul ameninţării mele pe holul prefecturii) există o strânsă legătură, în opinia mea.
Mai mult decât atât, arăt că practic, în perioada 2009-2012, am fost nevoit să plec din sistemul energetic de stat către domeniul privat deoarece nu eram agreat de TONI GREBLĂ şi CONDESCU MARIN, cei doi practic controlând numirile în funcţie ale tuturor directorilor din sistemul energetic şi minier. Era de notorietate faptul că asocierea CONDESCU MARIN – TONI GREBLĂ făcea numirile acestor directori în biroul de parlamentar al lui TONI GREBLĂ.
În tot anul 2013, TONI GREBLĂ a marşat la tot felul de presiuni ale lui CONDESCU MARIN făcute prin media împotriva mea participând la acţiuni ale lui CONDESCU împotriva mea de genul: reuniuni cu parlamentarii din patru judeţe pentru a determina schimbarea mea din funcţie.”
Martorul a mai arătat că, pentru una din firmele controlate de BÎRCINĂ, a făcut o recomandare şi jurnalistul BOGDAN CHIRIEAC.
– discuţia din 23.09.2014, orele 11.37, dintre BÎRCINĂ ION şi SEVKET COREKCI:
„…Mă scuzi de deranj. Dan, vreau să se întreb ceva. La energie, contractul la care firmă facem cu direct cu Turcia?
Aici, ECOLOSTAGIU este firma Braşov. Ai înţeles?…
Aşa… Da. Noi, care firma noastră face contract din Turcia?
Firma noastră tot SILVOMET?…
SILVOMET, da…
Da, totu’, contract …orice contract tot face… în SILVOMET?…
Da, SILVOMET.”
– discuţia din 23.09.2014, orele 13.23, dintre BÎRCINĂ ION şi SĂVOIU BARTOLOMEU-CONSTANTIN:
„…Joi la 11, da?…
Da, da. Vine şi domnu’ FRÂNCU.
Sunt foarte bucuros.
Doi, alt lucru bun…vă aşteaptă amicu’ meu după ce facem reuniunea. Îl iau pe SEVKET să meargă alături că e pe rază apropiat. Mă înţelegeţi?”
– discuţia din 22.09.2014, orele 13.09, dinte TONI GREBLĂ şi SĂVOIU BARTOLOMEU-CONSTANTIN (discuţie despre întâlnirea cu BÎRCINĂ ION):
„Da, excelenţă…
Poţi vorbi? Bună ziua, dragule, poţi vorbi?…
Da…dragule, m-am întors sâmbătă seara. Am fost de joi până sâmbătă cu prietenul nostru, care e un om deosebit. A fost o revelaţie, să ştii. E un om…aşa…E o întreagă…poa’ să scrie o carte. E o saga, o saga întreagă a acestui om…
Io ştiu. Zii care-i problema!…
Deci, mă, să-ţi spun că am fost foarte mulţumit, foarte bucuros.
Este şi avem multe lucruri de făcut… De acord… asta vroiam să spun.
Sunt foarte bucuros că ne vom vedea şi cu el.”
– discuţia din 22.09.2014, orele 17.42, dintre TONI GREBLĂ şi BÎRCINĂ ION (cu privire la întâlnirea din Turcia):
„…Să trăiţi, domnu’ prefect!…
Ce faci tu?…
Nici eu nu mai ştiu. Am venit de la, din Turcia aseară şi acum plec la Alba Iulia…
Aha, da… Da… Şi când vii de acolo? …
Păi SĂVOIU, SĂVOIU, vă povestesc eu cum e cu SĂVOIU. SĂVOIU e un pic dus de-acasă…
Asta ţi-am spus de la început. El e bun numai pe relaţii. Atât!…
Da. Nu, e dus de-acasă. Acum că… are un prieten de la Braşov care are o instalaţie. Numai asta spune. Da’ e bun acolo. E bine să ştii de el, să-l foloseşti aşa cum vrei tu, nu cum vrea el… da, ţi-am spus că e bun pentru relaţii, nu pentru altceva.”
– discuţia din 14.10.2014, orele 12.27, dintre SEVKET COREKCI şi STAN CĂTĂLIN (interpus de-al lui BÎRCINĂ ION în firme):
„…Da. Deocamdată nu, adică aşteptăm! …
Ok! Aşteptăm! Ok! Şi al doilea lucru dacă aveţi vreun feed-back de la oferta noastră de cărbune. …
Amândoi acelaşi omu’, ocupă acolo, care are făcut după dumneavoastră cunoştinţă, domnu’ ATILLA KALKAVAN, amândoi răspunde el, ai înţeles? Adică spune mie, eu spun la dumneavoastră, deocamdată nu aveţi niciun răspuns nici la cărbuni, nici la porumb… Am înţeles că eu la întâlnirea aia cu cărbunele nu am participat…”
– discuţia din 16.10.2014, orele 16.11, dintre DOLGHI VICTOR şi un cetăţean din Letonia, pe nume „COSTEA” (discuţie purtată în limba rusă):
„Salut, Victor!…
Salut! Deci şi eu voiam să te sun…
Da… Deci am lămurit tot… Deci… Marfa care trece graniţa dinspre Bulgaria spre România la vamă…
Deci…ea trece cu documente speciale, există
documente speciale… Ştii şi tu!…
Da, da, da! Documentele alea… da, documente speciale şi ea trece … la vamă nu se plăteşte nimic. …
Păi, am înţeles. …”
– mesaje consecutive trimise în 12.11.2014, la orele 18.15 de la un post telefonic din Macedonia către DOLGHI VICTOR şi ulterior retransmis de acesta lui TONI GREBLĂ în data de 12.11.2014, orele 19.02:
„Extras de carte funciară nr.6021.Comuna Voluntari. Număr cadastral: 4936/3 teren forestier”.
Sursa: STIRIPESURSE.RO

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s