Viorel Caragea a fost înlăturat de la conducerea IPJ Gorj

 

 

 

comisarul_caragea_b49fd64983După nenumărate încercări, Viorel Caragea nu mai este de ieri comandant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Cu doar câteva zile în urmă, Viorel Caragea reuşise să îşi anuleze în instanţă singura sancţiune primită după zecile de reclamaţii şi plângeri penale la adresa lui din ultimii ani. În culisele politice se spune că plecarea lui Caragea va fi urmată, în luna februarie, de  descinderi ale mascaţilor în Gorj, vizați fiind în special cei doi lideri politici Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru. Cei doi ar apare pe o listă dată autorităților române de către americani.

Viorel Salvador Caragea a fost transferat cu data de 6 februarie în funcţia de director al Centrului Chinologic “dr. Aurel Greblea” Sibiu, urmând ca în funcţia de inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj să fie împuternicit comisar-şef de poliţie Parepa Gheorghe, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.  Tot în aceste zile a plecat și adjunctul Ion Frățilescu. În comunicat se arată că, „prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 04 februarie comisar-şef de poliţie Frăţilescu Ion, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi. Cu aceeaşi dată, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române,  comisar-şef de poliţie Pitulescu Mircea, şef Serviciul Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj”.

În ultimii ani, Viorel Caragea a fost reclamat atât de subalterni, cât şi de oameni de afaceri din Gorj, pentru numeroase abuzuri. Un om de afaceri din Motru chiar a stat săptămâni la rând în greva foamei, pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor lui Caragea, care ar fi perceput taxă de protecţie, dar în cele din urmă şi-a schimbat declaraţiile, în urma unor presiuni. Nici comisia de apărare împotriva abuzurilor din parlament nu a reuşit să facă lumină, de fiecare dacă Caragea reuşind să scape nesancţionat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s