Ziua când a început sfârșitul lui Victor Ponta

Ponta Asalt 1Procurorii DNA Ploiesti au efectuat, marti, 14 perchezitii in Bucuresti si in municipiul Ploiesti intr-un dosar privind fapte de coruptie si frauda cu fonduri europene. Printre firmele perchezitionate se numara si Grossmann Engineering, administrata de Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta. Grossmann Engineering si alte cateva societati, intre care Euroconstruct Trading, ar fi obtinut ilegal un proiect european privind extinderea retelei de canalizare in Comarnic, din care si-ar fi insusit sume mari de bani, prin schimbarea destinatiei fondurilor, sustin surse judiciare.

Grossmann Engineering, in care a fost asociat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a derulat in ultimii ani mai multe contracte pe bani publici acordate in special de administratiile locale, a scris marti Revista 22. Cel mai mare contract a fost cel acordat de Hidro Prahova, unde actionar majoritar este Consiliul Judetean (condus de Mircea Cosma), si a avut o valoare de aproape 40 de milioane de lei, fara TVA. Contractul a fost castigat, pe 13 ianuarie 2012, de Grossmann in asociere cu Euro Construct Trading 98 (companie detinuta de Dan Besciu si Sorin Vulpescu, fosti parteneri ai lui Dorin Cocos). Acesta este contractul in care procurorii DNA cerceteaza acum un prejudiciu de peste 10 milioane de lei produs prin deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.

Consiliul Judetean Prahova era condus la data incheierii contractului, ca si in prezent, de Mircea Cosma. Mircea Cosma si fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, sunt apropiati ai deputatului Sebastian Ghita, fost membru PSD si prieten al premierului Victor Ponta.Sebastian Ghita a fost pus si el sub urmarire penala marti in acest dosar pentru folosirea influentei si autoritatii cu scopul obtinerii de foloase necuvenite pentru alta persoana, dupa ce a fost citat in calitate de suspect si audiat la DNA Ploiesti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s