Succes-ul lui Sarcină pe mâna lichidatorului SIOMAX

 

 

SarcinaSocietatea Succes Nic Com, patronată de omul de afaceri Nicolae Sarcină, se află în insolvență. Tribunalul Gorj a admis cererea depusă chiar de reprezentanții firmei și a stabilit SIOMAXUL drept administrator judiciar.

Instanța de judecată a stabilit ca noul administrator judiciar provizoriu al Succes să fie SIOMAX SPRL, în consorțiu cu CITR filiala București SPRL. Printre creditori se numără două bănci, dar și două societăți de la care firma lui Sarcină a achiziționat diferite produse. „Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de creanţe la data de 11.03.2015. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului preliminar al creanţelor la data de 18.03.2015. Fixează termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv la data de 01.04.2015 (…) Califică ca fiind declaraţii de creanţă cererile de deschidere a procedurii insolvenţei debitoarei formulate de creditorii BANCA TRANSILVANIA SA, PIRAEUS BANK ROMÂNIA SA, SEKAM PROD SRL, BEST SRL”, se arată în sentința Tribunalului Gorj.

Succes Nic Com, una dintre cele mai mari companii private din ţară, se confruntă cu mari probleme financiare. În urmă cu aproximativ o lună, cele peste o sută de magazine din judeţul Gorj au fost închise timp de câteva zile din cauză că au fot debranşate de la energia electrică şi nu au mai putut funcţiona. Astfel, pe uşile punctelor de desfacere a fost pus lacătul. O mare parte dintre angajaţi au de primit salarii restante.La începutul acestui an, omul de afaceri Nicolae Sarcină a solicitat intrarea companiei Succes în insolvenţă la Tribunalul Ilfov, dar instanța de judecată a respins solicitarea.

Compania Succes, înfiinţată în anul 1994, are numai în judeţul Gorj aproximativ 4000 de salariaţi. Societatea deţine peste 150 de puncte de vânzare în judeţul Gorj, dar şi în alte zone ale ţării, cum ar fi Bucureşti sau Hunedoara. Compania activează în diferite domenii: producţie de pâine şi produse de patiserie, ambalare produse (făină, zahăr, orez, fasole), producţie publicitară, comerţ cu produse petroliere, construcţii, exploatare forestieră, distribuţie masă lemnoasă şi închirieri spaţii comerciale sau utilaje miniere şi comerţ. Până acum, conducerea Succes a notificat Agenţia Judeţeană pentru Şomaj de disponibilizarea a 28 de salariaţi de la uzina Grimex. O firmă de pază controlată de omul de afaceri a trimis în şomaj aproape 500 de agenţi de securitate.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.