Mandatul FNME la negocierile cu Ciurel

MineriZilele trecute, conducerea FNME a adresat o scrisoare conducerii CEO. Iată ce se spune în acel document, mai ales în contextul în care astăzi sunt negocieri între administrație și sindicate.

”Federaţia Naţională Mine Energie, organizaţie sindicală reprezantativă la nivelul sectorului de activitate ,, Energie electrică, petrol şi gaze şi minerit energetic” , vă facem cunoscut că în unitatea pe care o conduceţi există premizele declanşării conflictului colectiv de muncă, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Revendicările solicitate de salariaţii Societăţii Complexul Energetic Oltenia SA, membrii ai sindicatelor afiliate la Federaţia Naţională Mine Energie, sunt:
1. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor cu salariile să fie identic cu cel din anul 2014 indexat cu rata prognozată de creştere a preţurilor pe anul în curs.
2. Bonusurile, facilităţile şi alte drepturi de natură salarială şi nesalarială să rămână neschimbate în anul 2015 raportate la cele acordate în anul 2014.
3. Sumele destinate biletelor de odihnă şi tratament acordate în anul 2014, să fie transformate în vouchere de vacanţă iar acestea să fie acordate salariaţilor care le solicită pe baza unor criterii stabilite în prealabil de comun accord.
4. Prima de vacanţă sa fie inclusă în indemnizaţia de concediu de odihnă astfel încât nici o categorie de salariaţi să nu aibă pierderi provenite din această transformare.
Motivul principal pentru care solicităm menţinerea drepturilor din anul 2014 nediluate de inflaţia prognozată pe anul în curs este acela că în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli, productivitatea muncii în unităţi valorice pe total personal mediu creşte cu 14% faţă de anul anterior.
Cuantumul primelor, bonusurilor, facilităţilor, cotelor de combustibil au fost evidenţiate în procesele verbale ale comisiei de negociere prin solicitările făcute de reprezentanţii Federaţiei Naţionale Mine Energie în aceasta comisie.
Propunerea de soluţionare, a ceea ce am solicitat mai sus este reproiectarea BVC 2015 astfel:
– La capitolul venituri prin majorarea cantităţii de energie electrică produsă cu 1 TWh şi reaşezarea pe principii reale a preţului pe tona de cărbune vândută la terţi ( preţul mediu din 2014 )
– La capitolul cheltuieli prin diminuarea rândului 120 din BVC ( alte cheltuieli de exploatare ), si eliminarea cheltuielilor cu sponsorizările şi a celor cu activitatea echipelor sportive susţinute de CEO, întrucât nu aduc nici un beneficiu companiei şi salariaţilor săi.
Vicepreşedinte
Pîrvulescu Dumitru”
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s