Mugurel Surupăceanu a scăpat de dosarul făcut de Caragea

surupaceanu3Veste bună pentru Mugurel Surupăceanu, dosarul făcut lui de fostul șef  IPJ gorj, Viorel Caragea a fost invalidat. Fostul deputat a fost achitat.

Fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, victima primei mari condamnări autohtone sub acuzația de corupție, șapte ani de închisoare, acum doi ani, ani, a fost achitat definitiv azi de către  judecătorii Curții de apel Craiova, după ce, culmea, procurorii ceruseră chiar majorarea drastică a pedepsei, la recurs.

Mugurel Surupăceanu, fost prefect și unul dintre cei mai activi deputați din noul val ai PSD, înainte de 2012, a fost inițial condamnat de Tribunalul Gorj sub acuzația că, în anul 2007, prin intermediari, ar fi impus cumpărarea de către fostul complex energetic Turceni a unui utilaj multifuncţional, de tip tractor forestier, importat din Ucraina, la preţul de 50.000 de dolari şi vândut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achiziţie fiind ilegale, conform rechizitoriului întocmit de DNA.

Fostul deputat și-a clamat permanent nevinovăția deplină, el  susținând că este victima  unor lucrături murdare pe plan local, care îl aveau în prim plan pe șeful poliției Tg.Jiu, Viorel Caragea. În ultima perioadă, pe fondul unor dezvăluiri repetate ale presei în legătură cu activitățile neortodoxe ale respectivului personaj, Caragea a fost, în fine, debarcat din funcție. Verdictul de azi al Justiției confirmă din plin teoria fostului deputat, pentru că o achitare survenită după o condamnare de șapte ani este, practic, fără precedent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s