Cariera Berbești de la CEO a fost transferată la CET Govora sau….

 

 

sediu-CEOAcţionarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat, în această săptămână, transferul Carierei Berbeşti către CET Govora, începând cu luna martie 2015.  Cel mai probabil, Fondul Proprietatea va ataca în instanţă transferul de afacere, ceea ce ar bloca tot procesul până la judecarea litigiului.

Potrivit celor hotărâte de acționari, trebuie transferaţi la Berbeşti 1.100 de salariaţi, care, potrivit contractului de transfer dintre CE Oltenia şi CET Govora, vor avea, cel puţin un an, actualele drepturile din contractul colectiv de muncă al CEO. CET Govora trebuie să plătească CEO în zece ani suma de 184 de milioane de lei, adică o parte din datoria pe care o are pentru cărbunele consumat şi neplătit în ultimii ani.

Preţul de transfer al afacerii este 184 de milioane de lei, o parte din creanţele totale ale complexului asupra CET Govora care sunt de 221 de milioane de lei. Sunt scoase de la plată penalităţi de 43 de milioane de lei. Prima tranşă  va fi de 6,7 milioane de lei. Un alt element important din contract este faptul că CE Oltenia îşi poate lua înapoi Carierele Berbeşti – Alunu dacă CET Govora va avea întârzieri de plată a tranşelor de 6 luni, după notificarea de către producătorul de energie. În această perioadă de zece ani, CE Oltenia deţine controlul la CET Govora.

Orice decizie care priveşte compania, de restructurare, de divizare fuziune, dar şi orice contract încheiat trebuie aprobat de CE Oltenia. În plus, conducerea de la CET trebuie să depună rapoarte de activitate lunare, dar şi bilanţuri semestriale şi anuale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s