Ministrul Educației tăvălit la Gorj pe chestiuni vechi

MinistruSorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației, a vizitat Gorjul timp de câteva ore. Oficialul a ocolit cu grijă pe Ion Călinoiu și ceilalți dinozauri pesediști dar nu a scăpat de presa portocalie care i-a adus în fața două chestiuni: de ce Adrian Gorun la UCB și de ce Ion Ișfan la ISJ Gorj. Gorjeanul din fruntea Ministerului Educației Naționale a ieșit bine din  tirul ”presei independente” și a plecat cu o imagine proastă despre Gorj, nimic de mirare atât timp cât în presa gorjeană lucrează tot felul de personaje obscure cu comandă politică, cacofonie asumată.

Nu a fost foarte greu pentru ministrul Educației să realizeze că întrebările ziariștilor, de ” mare interes” pentru oamenii școlii, s-au referit la UCB unde Adrian Gorun continuă să exercite o influență majoră și concursul pentru inspector școlar general, unde concurează un membru de partid PSD și un vicepreședinte PNL județean, ar putea fi câștigat de PSD. Doar că aceste subiecte au confiscat timpul conferinței de presă și așa întârziate de evenimente. Ministrul a făcut declarații interesante la Târgu-Jiu după cum aflăm de la Agerpres:

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că personalul nedidactic din sistemul de învăţământ va beneficia de o creştere salarială de 12% începând cu semestrul al doilea al acestui an, efortul financiar fiind de aproximativ 46 milioane lei. Potrivit ministrului, la nivel naţional aproximativ şaizeci de mii de persoane încadrate ca personal nedidactic în sistemul de educaţie vor beneficia de respectiva creştere salarială. „La nivelul Guvernului României s-a reuşit identificarea soluţiei prin care personalul nedidactic să poartă primi în semestrul II al anului 2015 o creştere salarială de 12% . Asta înseamnă că şaizeci de mii de persoane încadrate ca personal nedidactic în sistemul de educaţie vor primi această creştere de 12% la salariu care reprezintă un efort de 46 milioane lei la nivelul semestrul II al anului”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.