Vizită controversată a ministrului Gerea la Târgu-Jiu

 

 

Gerea

Situația este foarte tulbure în mineritul românesc după ce FMI a impus României lichidarea practică a acestei industrii la nivelul țării. Deși la început Guvernul a părut că va rezista acestui organism financiar internațional, sunt tot mai multe semne că vor urma concedieri masive în Valea Jiului și în Gorj, cu deosebirea că în județul nostru vor fi și de management pentru a da satisfacție unor sindicate. Doar că vizita la Târgu-Jiu a ministrului Gerea nu a căzut foarte bine pentru autoritățile locale, acum rămânând de văzut cine pleacă mai repede, Gerea din Guvern sau Ciurel de la conducerea CEO?

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat la o televiziune locală, că la nivelul ministerului s-a hotărât, mandatarea AGA, pentru demiterea Consiliului de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia. Gerea a mai afirmat că managementul Complexului Energetic Oltenia este unul deficitar. Demnitarul s-a întâlnit cu sindicaliștii din cadrul FNME și Univers (zona Motru și Jilț) la discuții nefiind invitat și șeful CEO, Laurențiu Ciurel. Ministrul Energiei a anunțat că, la nivel ministerului, a fost analizată situația companiei energetice din Oltenia, unde au fost depistate probleme legate de indicatorii stabiliți și nerealizați de actuala echipă managerială, anunțând luarea unor măsuri, în perioada următoare: “Rămâne problema rentabilizării companiei, care de o bună perioadă de timp înregistrează scăderi semnificative. Avem de-a face cu neîndepliniri foarte serioase ale planurilor de producție, ale angajamentelor, țintelor contabile și așa mai departe. Vorbim aici de îndepliniri și procentaje cuprinse între 25% și 50%. Deci lucrurile acestea sunt de natură a ne semnala un deficit serios la nivel de management, la nivel de piață, a răspunderii de strategie și atunci va trebui cu toții să intervenim și să luăm măsuri”, a declarat Andrei Gerea, la Târgu Jiu.

La întâlnirea cu ministrul PLR au fost prezenți Constantin Mitrescu, Dan Pîrvulescu, Marin Golea, Cristian Lădaru, Adrian Marciuc, Nelu Roșca și Nicolae Bădiță.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s