Laurențiu Ciurel a fost salvat de intențiile Consiliului de Supraveghere

CiurelMinisterul Energiei a convocat vineri, 27 martie 2015, o ședintă AGA extraordinară la Complexul Energetic Oltenia, principala hotărâre fiind demiterea Consiliului de Supraveghere. Decizia este surprinzătoare având în vedere că demiterea Consiliului de Supraveghere era stabilită pentru o altă dată, 16 aprilie 2015, potrivit unei convocari AGA din 13 martie. Această decizie poate avea legătură cu faptul că membrii Consiliului de Supraveghere stabiliseră pentru data de 3 aprilie o ședință a Directoratului care ar fi dus la rezilierea contractului de mandat al directorului general, Laurentiu Ciurel. Cel mai probabil, pentru a nu se ajunge la demiterea directorului general, Ministerul Energiei a decis să-i revoce pe membrii Consiliului mai devreme decât își programase.

De precizat că membrii Consiliului de Supraveghere sunt cei care pot decide rezilierea contractului directorului general, în cazul în care gasesc probleme de management. Motive ar fi fost, în condițiile în care Complexul Energetic Oltenia înregistrează pentru 2014 pierderi de milioane de lei, iar pentru bugetul din 2015 intenționeză să supraevalueze veniturile și să subevalueze costurile.

Gabriel Dumitrascu, fost membru de acum în Consiliul de Supraveghere, a declarat pentru HotNews.ro că a fost convocată pentru 3 aprilie o ședință a Consiliului în urma unei analize a activității Directoratului. Dumitrașcu spune că au fost decoperite probleme, motiv pentru care Consiliul urma să discute demiterea lui Laurentiu Ciurel. Însă, Ministerul Energiei ar fi aflat de aceasta intentie și astfel a decis să demită mai repede Consiliul de Supraveghere. Membrii fostului consiliu urmează să acționeze în instanță Ministerul Energiei, invocand daune de imagine. Gabriel Dumitrascu sustine ca riscul ca CE Oltenia sa intre in insolventa este foarte mare.

Complexul Energetic Oltenia are sistem dualist de conducere, având Adunarea Generală a Acționarilor și Consiliu de Supraveghere. Conducerea executivă este asigurată de Laurențiu Ciurel- manager privat si presedinte al Directoratului din care mai fac parte patru directori. Consiliul de Supraveghere avea sase membri, al saptelea loc fiind vacant de anul trecut, după arestarea lui Ioan Mihăilă. Din cei șase, au fost păstrați doi: Georgiana Porumbel- fosta colegă a lui Ponta de la Tineretul Social Democrat și Alin Chițu -consultant financiar. Au fost înlocuiti Gabriel Dumitrascu, Răzvan Purdila si Dorin Spătaru – reprezentanți ai statului si Daniel Naftali – reprezentant al Fondului Proprietatea, arată cotidianul  Pandurul. Potrivit acestuia, din noul Consiliu de Supraveghere fac parte Georgeta Felicia Răcășanu, Marius Andrei Roman, Radu Cristian Pop, Radu Cristian Eugen, dar si Porumbel si Chitu. Reprezentantul Fondului Proprietatea, Daniel Naftali, a fost inlocuit cu Dan Gheorghe.

Rămâne de vazut care va fi decizia noului Consiliu de Supraveghere în privința directorului general al CE Oltenia, dacă il va demite sau nu pe 3 aprilie.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s