CEC-ul dă de pământ cu Laurențiu Ciurel

 

 

CEO riscă să intre în insolvență după ce Ghețea, directorul CEC și un apropiat al familiei Băsescu, a amenințat că i-ar putea retrage finanțarea. Motivul ar fi niște declarații defăimătoare la adresa băncii care nu ar fi căzut bine aceluiași director care conduce parcă de o veșnicie o bancă a statului.sediu-CEO

Laurențiu Ciurel sustinea pe 10 martie, la Antena 3, ca banca nu doreste sa negocieze refinantarea a doua contracte de imprumut in valoare de 210 milioane de lei. Situația este absolut intereresantă de vreme  ce Ioana Băsescu obtinea un credit preferetial de la CEC prin intermediul telefonului, CE Oltenia are două credite de la CEC cu dobânzi enorme. „Ceea ce este dureros este felul discriminatoriu cum statul trateaza statul”, spunea Ciurel, potrivit Antenei 3. Fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, Ioana, a reusit să ia peste noapte un credit de un milion de euro de la CEC, desi limita pentru persoanele fizice era de 700.000 de euro. Una dintre cele mai mari companii ale statului, Complexul Energetic Oltenia, a negociat însă vreme de 6 luni pentru două credite in valoare de 210 milioane de lei, bani necesari pentru lucrari de mediu si retehnologizare. Televiziunea a prezentat si o alta declaratie facuta de Ciurel potrivit careia societatea nu risca nimic in legatura cu creditele. „Plătește statul, dacă nu plăteste firma”, spunea Ciurel. Acesta sustine că oficialii Complexului Energetic nici nu au reusit sa stea de vorba cu directorul CEC Bank, Radu Ghetea. „Noi am incercat, actuala conducere si asta este oful meu pana la urma sa refinantam. Sa renegociem aceste credit pentru ca sare din toate tiparele pietei. N-am putut sa intru la domnul director, domnul presedinte al bancii desi conduc probabil cea mai mare companie romaneasca. In schimb am reusit sa intru la nivelele 2 si 3 si am vorbit cu doamna vicepresedinta si ni s-a promis ca se va analiza si se va da un raspuns”.

Ciurel minte dar…are dreptate
Reprezentantii CEC Bank au transmis o scrisoare in atentia ministrului Energiei, Andrei Gerea, prin care spun că asemenea afirmații sunt de „o deosebită gravitate”. În scrisoarea CEC Bank semnată chiar de directorul general al bancii, Radu Gratian Ghetea, se arată ca afirmatiile lui Ciurel sunt defăimătoare si neadevarate. În primul rand, cele doua credite au fost obtinute in urma unor licitatii ale caror anunturi au fost publicate pe SEAP. De altfel, chiar in data de 17 aprilie 2009, reprezentanții Complexului Energetic Rovinari au transmis o scrisoare catre CEC Bank prin care declara castigatoare una dintre ofertele de finantare, in urma urma negocierii „cu publicarea prealabila a unui anunt de participare din data de 15.04.2009”. Scopul licitatiei a fost „contractarea unui imprumut in valoare de 100.000.000 lei sub forma unui credit de investitii in vederea asigurarii partiale a surselor de finantare privind investitia Depozit nou de zgura si cenusa Garla realizat prin metoda fluidului dens”, se mai arata in scrisoarea transmisa de Complexul Energetic Rovinari catre CEC Bank. Mentionam ca in 2009, CE Oltenia nu exista in forma de acum. Abia in 2012, CE Oltenia s-a infiintat prin fuziunea Complexurilor energetice Craiova, Rovinari si Turceni si Societatea Nationala „Lignitul Oltenia”.

In scrisoarea CEC Bank se mai arata ca Laurentiu Ciurel nu a spus adevarul nici cand a afirmat ca nu a fost primit la o discutie de presedintele Bancii, Radu Gratian Ghetea, in conditiile in care la cabinetul acestuia nu a fost inregistrata nicio astfel de cerere. „Prin declaratiile sale publice neadevarate, reprezentantul legal al societatii a adus atingere reputatiei Bancii si conducerii sale, cu intentia de a supune oprobiului public si chiar de a o destabiliza, o banca care a sustinut financiar societatea intr-o perioada in care creditarea nu era la cele mai inalte cote, finantand-o cu o suma importanta, in pofida performantei financiare nu tocmai ridicate a societatii”.

Conducerea CEC Bank invoca unele articole contractuale care ii dau dreptul ca in cazul in care clientul denigreaza in orice fel banca, sa ceara „scadente imediat si sa debiteze deindata oricare din conturile Clientului”.
„Pe cale de consecinta, pentru a nu face uz de drepturile contractuale si a declara creditul exigibil anticipat, solicitam, ca in temeiul atributiilor ce va revin, sa dispuneti masurile care se impun pentru corectarea acestui mod de comunicare cu Banca prin manipulare si minciuna iar domnul Laurentiu Ciurel sa isi ceara scuze publice fata de functionarii Bancii si pentru ca opinia publica sa fie informata corect si obiectiv despre relatia de afaceri a Bancii cu acest client”, se mai arata in scrisoarea CEC Bank. Intr-o asemenea situatie, CE Oltenia s-ar duce direct in insolventa, avand in vedere situatia financiara dificila in care oricum se afla.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s