Mii de gorjeni rămân șomeri în următoarele trei luni

ChiriacSărbătorile Pascale nu vin cu vești prea bune pentru gorjeni, mulți dintre ei vor rămâne fără serviciu în perioada următoare. Pe lângă 2133 de mineri și circa 1000 de petroliști, se anunță concedieri și la alte societăți cum ar  fi 30 de angajaţi la  Hidroserv Porţile de Fier, majoritatea din Tismana, care  vor intra în preaviz începând cu data de 23 aprilie. Alţi 18 gorjeni din Roşia de Amaradia, angajaţi la o firmă de pază din Craiova care presta servicii pentru minerit, vor să protesteze în Piaţa Prefecturii, după ce au fost anunţaţi telefonic că au rămas fără locuri de muncă începând cu 1 aprilie.

Hidroserv Porţile de Fier îşi trimite acasă angajaţii din Gorj. Potrivit cotidianului PANDURUL, societatea a notificat deja instituţiile ITM şi AJOFM de pe teritoriul judeţului Mehedinţi. Disponibilizaţii urmează să-şi depună dosarele pentru şomaj la AJOFM Gorj.  „Hidroserv Porţile de Fier asigură mentenanţă la Hidroelectrica, iar din lipsă de lucrări va emite preavize începând cu data de 23 aprilie pentru un număr de 105 angajaţi, dintre care 32 de persoane sunt din Gorj. Defalcat posturile care se restructurează se prezintă în felul următor: 5 posturi de electrician; 3 posturi controlori poartă; 2 posturi economist; 7 posturi lăcătuşi mecanici; un post sudor; un mecanic şi 13 conducători auto”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Într-o situaţie mult mai gravă se află angajaţii firmei Civitas din Craiova, care au fost anunţaţi telefonic că au rămas fără serviciu începând cu data de 1 aprilie. „Un număr de 18 salariaţi ai societăţii de pază Civitas, care prestau serviciu ce avea ca obiectiv paza unor bunuri aparţinând unităţii miniere de pe raza localităţii Roşia de Amaradia, au fost anunţaţi marţi seară telefonic că începând de cu data de 1 aprilie sunt concediaţi, fără a li se spune motivul. Din această cauză s-a creat o nemulţumire majoră în rândul oamenilor”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s