Scandalul Transalpina: Vosganian și Orban dați pe mâna DNA

 

VosganianCorpul de control al Guvernului a făcut  sesizare penală la DNA pentru un  prejudiciu de 388 milioane de lei cauzat de Ludovic Orban si Varujan Vosganian în procesul de realizare a proiectului Transalpina.  Raportul Corpului de control al Guvernului arată că Orban si Vosganian au încălcat legea prin deciziile luate în calitate de ministri ai Transporturilor, respectiv Economiei în Guvernul Tăriceanu.

Corpul de control le imputa celor doi miniștri modul în care au inițiat proiectul de refacere a Transalpinei si modalitatea de finantare aleasă pentru plata lucrărilor. Astfel, Ludovic Orban este acuzat de faptul că a ales solutia credit furnizor (lucrarea efectuată de firma Romstrade pe baza unui împrumut luat de companie de la o bancă, ce urma sa fie rambursat ulterior de CNADNR), ceea ce ar fi dus la aparitia unor costuri suplimentare de finanțare.

Potrivit Corpului de control, costurile suplimentare sunt de peste 388 milioane de lei, sume platite prin bilete la ordin de catre CNADNR in perioada 2008 – 2012. Varujan Vosganian este si el acuzat de Corpul de Control  pentru că ar fi semnat în calitate de ministru al Economiei o Hotărâre de Guvern ce nu avea avizul Ministerului Economiei. Alături de Vosganian e acuzat ca ar fi semnat ilegal acea Hotărâre de Guvern esentiala pentru refacerea Transalpinei si Septimiu Buzasu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor la acel moment.

Transalpina (DN 67C) este cel mai important drum de munte din România, având o lungime de 139,4 kilometri. De la o altitudine de 260 de metri pana la 2.145 în Pasul Urdele, aceasta șosea poate fi străbătută într-o singură zi, de la un capăt la altul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s