Angajați la negru în Târgul Auto al lui Nicolae Sarcină

TargUn teren interzis altădată pentru controale, Târgul Auto Succes a început să fie călcat de oamenii legii. Deocamdată doar cei de la ITM au venit, ANAF-ul nu a auzit că prin parohia lui Sarcină nu se dă bon fiscal.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au identificat duminică nu mai puţin de 12 angajaţi la negru în Târgul Auto din Târgu Jiu. Reprezentanţii ITM Gorj au desfăşurat o serie de controale în acest sens împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi au identificat 11 angajatori care nu respectă legea. Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a precizat că inspectorii de muncă au aplicat amenzi între 10.000 lei şi 20.000 lei de persoană. „S-au efectuat 11 controale pe linie de relaţii de muncă, din care la 9 angajatori cu profil de comerţ şi alimentaţie publică în incinta Târgului auto din Municipiul Târgu Jiu şi la doi angajatori care au ca obiect de activitate comercializarea produselor petroliere.  În urma verificărilor efectuate au fost depistate un număr total de 12 persoane care desfăşurau activitate fără forme legale de angajare. Angajatorii care foloseau în beneficiul acestora  persoane ,,la negru“ riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 10.000  şi 20.000  lei de persoană, respectiv între 120.000  şi 240.000 lei total în aceste cazuri”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Alte trei persoane au refuzat să completeze fişele de identificare şi acum riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 lei. „Precizăm faptul că în timpul derulării controalelor inspectorii de muncă s-au confruntat cu refuzul unui număr de trei persoane de a completa fişele de identificare cerute de procedura legală. Aceste persoane urmează a fi sancţionate cu amenzi contravenţionale cuprinse între 5.000  şi 10.000  lei”, a declarat  Gheorghiţă Cusma

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s