Situație disperată pentru angajații CEO

 

sediu-CEOAngajații Complexului Energetic Oltenia vor intra în șomaj tehnic în ultimele cinci zile ale lunii mai și primele cinci din iunie, potrivit unor decizii ale conducerii societății. În luna mai vor intra în șomaj tehnic angajații TESA și personalul operativ din cadrul societății. Totodata, vor sta acasă și angajații din carierele Motru, Husnicioara, Peșteana și Sucursala Electrocentrale Ișalnita, relatează Agerpres.

Liderul sindicaliștilor de la unitatea minieră Husnicioara,  Rafael Norocel Ciorăscu spune că  „hotărârea a fost generată de reducerea livrărilor de cărbune, dar mai ales a suspendării contractului prin care Complexul Energetic Oltenia trebuia să exporte în Republica Serbia 1,2 milioane de tone de lignit”. 

În schimb, președintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, susține că măsura de trimitere in somaj tehnic timp de zece zile, la sfarsitul acestei luni, a angajaților Complexului Energetic Oltenia (CEO), este o decizie luata pe fondul scăderii consumului de energie in tara. Potrivit Agerpres, Călinoiu a afirmat ca respectiva masura este una in interesul companiei energetice, perioada de somaj tehnic in care salariatii vor primi 75% din salariu evitand intrarea unitatii intr-o situatie economica delicată.

Reamintim ca din cauza situatiei economice dificile de la Complexul Energetic Oltenia, 2.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia au intrat de luni in preaviz pana pe 1 iunie, acestia aflandu-se in pragul pensionarii sau vor fi disponibilizati, ultimii avand dreptul sa beneficieze de un venit lunar de completare de 1.700 de lei si de indemnizatia de somaj.
Un angajat al Complexului Energetic Oltenia (CEO) si lider sindical din zona Rovinari, Gheorghe Peptan, se afla luni in cea de-a cincea zi de greva a foamei in semn de protest fata de modul in care au fost intocmite listele cu persoanele disponibilizate si aplicarea programului de restructurare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s