Dosarul CEO cu sârbii a ajuns la DIICOT

Ciurel

Corpul de control al ministrului Energiei a efectuat verificari asupra  contractului  păgubos încheiat de Laurențiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia, cu BVA Coal SRL, o firmă de apartament din Constanța, pentru livrarea unei cantități de 1,2 milioane tone de lignit. Raportul Corpului de Control a fost transmis Direcției de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism (DIICOT), a anunțat miercuri ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Potrivit CE Oltenia, partea sârbă a comunicat că suspendarea contractului a fost determinata de valoarea cheltuielilor de transport care nu au putut fi evaluate, de la început, cu exactitate.
Până in prezent au fost livrate cca 400 mii tone cărbune, pentru care CE Oltenia a înregistrat un profit de circa 500 mii euro, mai sustin reprezentantii CE Oltenia.”Contractul este condiționat de plata în avans pentru fiecare cantitate de cărbune livrată. În cazul în care nu se efectueaza plata, nu se livrează carbune si se aplica penalitati pentru nerespectarea prevederilor contractuale”, arata CE Oltenia.
Contractul a fost incheiat in ciuda situatiei economice dificile in care se afla CE Oltenia. Reamintim ca la Complexul Energetic Oltenia, 2.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia vor fi disponibilizati.
De asemenea, angajatii Complexului Energetic Oltenia vor intra in somaj tehnic in ultimele cinci zile ale lunii mai si primele cinci din iunie, potrivit unor decizii ale conducerii societatii. In luna mai vor intra in somaj tehnic angajatii TESA si personalul operativ din cadrul societatii. Totodata, vor sta acasa si angajatii din carierele Motru, Husnicioara, Pesteana si Sucursala Electrocentrale Isalnita. Liderul sindicalistilor de la unitatea miniera Husnicioara, Rafael Norocel Ciorascu, spunea saptamana trecuta ca „hotararea a fost generata de reducerea livrarilor de carbune, dar mai ales a suspendarii contractului prin care Complexul Energetic Oltenia trebuia sa exporte in Republica Serbia 1,2 milioane de tone de lignit”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s