Atmosferă de înmormântare la ceremonia de Zilele Orașului

 

Carciumaru ZileFlorin Cârciumaru și Ion Călinoiu au ieșit în public cu prilejul Zilelor Orașului Târgu-Jiu, ședința festivă a Consiliului Municipal. A fost o atmosferă de înmormântare ca înaintea unei mari tragedii, arestarea celor doi protagoniști. Iată justificările lui Florin Cârciumaru:

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a făcut public preţul plătit de familia fiicei sale pe vila din Rânca, achiziţionată de la omul de afaceri Constantin Lungu, patronul firmei Presanitas SRL din municipiu. Construcţia cu etaj a fost cumpărată de la firma amintită contra sumei de 70.000 de lei. Primarul Florin Cârciumaru, care a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru modul în care a fost achiziţionat imobilul respectiv şi pentru contractele încheiate de primărie cu firma Presanitas SRL, a precizat că banii pentru cumpărarea vilei au provenit din încasările de la nunta fiicei sale. Pensiunea ar fi fost cumpărată în anul 2010, după nunta unicei fiice a edilului din Târgu Jiu. Cârciumaru a precizat că omul de afaceri Constantin Lungu nu ar fi ştiut până târziu cui i-a vândut vila pe care firma Presanitas o deţinea la Rânca.

Primarul municipiului Târgu Jiu a precizat că fiica sa a fost sfătuită să investească în turism de alt om de afaceri din zonă, Nicu Mitroi, cu a cărei fiică este bună prietenă fata edilului şi preşedintelui PSD Gorj.

„Noi suntem din acelaşi sat cu Mitroi. Fiind prieteni copiii, bineînţeles, cum sunt copiii dornici de afirmare, de a face câte ceva, au pus la cale ca după nuntă să investească, să îşi facă o afacere. Nicu Mitroi le-a recomandat să pornească la drum pe turism. Aşa s-a ajuns să le recomande să cumpere vila, cabana de la Rânca, de la domnul Lungu. Nu am nimic de ascuns. Dacă era ceva anormal, poate că încercam să ascund lucrurile. Copiii au fost cumpărători de bună-credinţă. Este act de vânzare-cumpărare şi aşa s-a ajuns să se cumpere şi cabana respectivă. Este a copiilor, după nuntă. Am avut o nuntă destul de mare. Şi eu am fost din nuntă în nuntă. Nu cred că cineva contestă. Aşa este tradiţia la români: cu banii strânşi din nuntă se pleacă în viaţă. Cabana a costat în jur de 70.000 de lei“, a declarat Florin Cârciumaru, vizat într-un dosar în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că există suspiciuni de corupţie, în legătură cu modul în care s-au derulat mai multe contracte între Primăria Târgu Jiu şi Presanitas SRL.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.