Florin Cârciumaru călcat de DNA

carciumaru-florin-primarDNA Craiova a efectuat marți  cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2008 – 2015.  Potrivit unor informații, Florin Cârciumaru este vizat în mai multe dosare ”grele”, unele încă nu sunt publice.

Ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost  efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate în judeţul Gorj, din care una a fost sediul Primăriei Târgu-Jiu, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Au avut  loc perchezţii în biroul primarului Florin Cârciumaru, preşedintelele PSD Gorj. De asemenea, mascaţii au ajus şi la vila primarului, cât şi la societatea Presanitas a omului de afaceri Constantin Lungu, care a efectuat lucrări de modernizare a canalizării pe fonduri europene. Oamenii legii au mers  şi la sediul societăţii Aparegio.

„În urma unei sesizări, procurorii au făcut percheziţii în mai multe puncte: la Primăria Târgu Jiu, la societatea Aparegio şi la societatea Presanitas, cu care atât Primăria, cât şi Aparegio au avut relaţii de colaborare. Pot să spun că de la mine din birou, în urma percheziţiilor, nu au fost ridicate documente pentru că nu au găsit ceea ce căutau. Nici de acasă (n.r. – de la locuinţa sa) nu au plecat cu niciun document pentru că nu au găsit unele referitoare la conţinutul reclamaţiei”, a declarat presei primarul Florin Cârciumaru.

Edilul a spus că este „ceva normal”” ceea ce s-a întâmplat, dar că el îşi va vedea în continuare de activitate, ca şi până acum.

„Din păcate, am văzut că pe posturile de televiziune a apărut o informaţie eronată. Contractul derulat de Aparegio nu are legătură cu Primăria. Noi suntem doar beneficiarul unui program pe fonduri europene, iar programul de 90 de milioane (n.r. – de euro, despre care s-a vorbit)) este la nivelul întregului judeţ, nu doar la cel al municipiului Târgu Jiu.Totul s-a desfăşurat sub conducerea unităţii de implementare şi a societăţii Aparegio. Primăria nu a avut nici măcar oameni în comisiile de licitaţie”, a explicat Cârciumaru, adăugând că i se pare normal că se fac percheziţii şi se va vedea ulterior ce se întâmplă.

„După câte am înţeles, de la Primărie s-au solicitat contractele de colaborare cu firma Presanitas de-a lungul anilor, eu ştiu că totul este în regulă, în sensul că dacă firma a lucrat a făcut-o pe baza unor licitaţii câştigate corect în baza celor hotărâte de comisiile de licitaţie. Este un dosar în cercetare, nu este nicio problemă”, a spus Cârciumaru.

Întrebat dacă ştie cine a depus sesizarea, edilul a răspuns negativ, precizând c- nu are informaţii legate nici de textul sesizării, şi nici de ceea ce au căutat anchetatorii.

„Practic, la mine în birou au luat filă cu filă, dosar cu dosar şi au verificat ce au verificat, nu ştiu ce căutau. Acasă la fel, au luat toate documentele ce au considerat dumnealor că trebuie verifictate. Faptul că nu au luat niciun document de acasă sau de la birou înseamnă că nu au găsit ceea ce căutau”, a declarat Cârciumaru.

Întrebat în legătură cu vila de la Rânca, pe care o au fiica şi ginerele său şi care a fost achiziţionată de la patronul firmei Presanitas (n.r. – una dintre firmele la sediul căreia au avut loc percheziţii), Constantin Lungu, primarul din Târgu Jiu a spus că este vorba despre un contract de vânzare-cumpărare şi că nu are nicio legătură cu el.

„Totul s-a întâmplat după nunta lor. A fost dorinţa lor să aibă o casă acolo. Probabil că sesizarea aici vrea să facă trimitere, dar sunt acte care demonstrează că totul a fost corect. Este un contract de vânzare-cumpărare, cu factură de la firma Presanitas, dar nu are nicio legătură cu contractele acordate de Primărie. Probabil s-au gândit că e posibil să apară vreun comision, dar lucrurile nu stau aşa. (…) Nu am motive de îngrijorare. Este doar o întâmplare faptul că locuinţa de vacanţă a fost cumpărată tocmai de la domnul Lungu . O să vedeţi că cel care a vândut casa foarte târziu a realizat cui a vândut-o”, a spus Cârciumaru.

Întrebat dacă există vreo legătură în privinţa lucrărilor de canalizare în municipiu, Cârciumaru a răspuns că nu are nicio legătură cu primăria şi cu sesizarea împotriva sa.

„Este un dosar mai vechi la Aparegio, s-au reclamat ei între ei, constructorii, şi de fapt sunt două dosare. Nu are nicio legătură Aparegio cu noi”, a mai spus primarul Cârciumaru, precizând că nici el, nici fiica şi nici ginerele său nu au fost audiaţi.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s