Doctor în filosofie titularizat în învățământul gorjean abuziv de instanță

NegomireanuGorjul se află într-o situație absolut ciudată în domeniul învățământului, deși nu a existat o catedră scoasă la concurs în 2013 la disciplina Filosofie, un tânăr doctor al disciplinei ”a fost titularizat” de instanță. Cazul este cu atât mai aberant cu cât în învățământul preuniversitar acest titlu nu este necesar iar concursul de titularizare se face doar pe posturi scoase la concurs și validate în lista MECS. Pentru ceilalți, concursul este necesar pentru alte etape de mișcare ale personalului didactic.

 

În anul 2013, Alin Negomireanu a obținut la titularizare media ponderată de 9.40, dar nu a putut ocupa o catedră titularizabilă deoarece nu a fost scoasă nici una la concurs.  Acest motiv a ținut departe de concurs alți candidați. Tânărul profesor a aflat că erau ore la mai multe licee din județul Gorj, dar că ”erau ascunse pentru a fi date pe pile altor titulari sau unor suplinitori”, informație corectă doar până la un punct, fiecare liceu având o anumită strategie de resurse umane iar orele libere fiind chiar sub 0,5 normă.

Tânărul profesor a făcut o primă plângere la Inspectoratul Școlar Gorj, iar șeful instituţiei i-a spus că dacă nu vrea el, nu îi dă ore, chiar dacă ar avea media peste zece, spune Pandurul după declarațiile lui Negomireanu. În afara faptului că este cuvântul lui împotriva cuvântului inspectorului general, ISJ Gorj poate ocupa doar catedrele libere.

Alin Negomireanu și-a continuat demersurile pentru a-și face dreptate, așa că a trimis mai multe memorii la minister, a fost și în în audienţă, iar în cele din urmă au apărut ore şi pentru el, dar nu cât să se poată titulariza.

Tânărul s-a adresat inclusiv instanţei de judecată, iar pe 25 mai 2015 a avut câştig de cauză, judecătorii obligând ISJ Gorj să îl titularizeze. Inspectoratul Şcolar este decis să meargă cu batjocura până la capăt, aşa că a anunţat că va face recurs informează pandurul.ro. ISG are dreptul timp de 15 zile ca să facă acest lucru. ISJ Gorj nu poate face altfel pentru că abia acum încalcă legea. Pe acest principiu și tineri care au luat 10.00, exemplu Matematică, ar trebui titularizați deși nu există catedre disponibile.

„Am luat nota 10 la inspecţia la clasă şi 9.20 la proba scrisă. Media ponderată a fost de 9.40 la titularizare, am fost în primii 6% din ţară cu această medie pe filosofie. Cei de la ISJ Gorj m-au felicitat, după care mi-au spus că nu au posturi. Eu le-am spus că au posturi la Colegiul Naţional „Tudor Vladmirescu” şi la „Coşbuc” la Motru. Eu pot să mă titularizez în două unităţi şcolare, conform metodologiei. Nu au recunoscut şi mi-au dat la Cărbuneşti pentru patru luni, pentru că se întorcea titularul din maternitate”, a spus profesorul Alin Negomireanu.

Profesorul este hotărât să își caute dreptatea oricât timp ar fi nevoie, așa că nu a fost descurajat de atitudinea batjocoritoare la care a fost supus în ultimii doi ani.„Am fost în audienţă la inspectorul general, i-am spus că sunt ore şi că au obligaţia să-mi dea acele ore. Mi-a spus că pot să am şi nota 10 şi 20 că dacă vrea el îmi dă, dacă nu, nu. După acest refuz am mers la Direcţia de Resurse Umane din cadrul Ministerului Educaţiei, la doamna Corina Marin, unde am depus mai multe memorii şi chiar am fost în audienţă la dânsa şi i-am explicat abuzurile”.

Pentru că nu a renunțat la lupta sa contra sistemului și a depus mai multe memorii, profesorul Negomireanu a primit peste noapte ore la Colegiul Naţional „Spiru Haret” şi la Colegiul Naţional ”„Ecaterina Teodoroiu”.„Din păcate, nici aici nu m-am putut titulariza, pentru că doar orele de la „Spiru” au primit viabilitate, iar cele de la „Ecaterina” nu. Acesta a fost momentul când m-am hotărât să dau ISJ în judecată. Este inadmisibil să spui că nu ai ore, în timp ce orele suplimentare se dau tot profesorilor titulari, iar acest lucru nu este legal cât timp sunt profesori care au nevoie de orele respective. Titularul trebuie să aibă 18 ore, tot ce este peste se scoate la concurs”, a spus profesorul.”, a spus Alin Negomireanu, care s-a adresat şi Administraţiei Prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.