Legături nevăzute între Alina Gorghiu și Victor Ponta

PontaAstăzi a izbucnit în presă o știre foarte importantă, co-peşedintele PNL Alina Gorghiu apare în dosarul în care Mihai Vlasov, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a fost trimis în judecată de DNA pentru dare de mită. Gorghiu ar fi fost audiată în calitate de martor în dosar. Alina Gorghiu a trebuit să dea explicaţii despre susţinerea unei legi propuse de Vlasov, prin care Registrul comerţului să treacă în subordinea Camerei de Comerţ. Ca un paradox, a fost audiată la DNA în plin scandal cu cumnatul lui Victor Ponta.

„După finalizarea proiectului de act normativ inculpatul Mihail Vlasov a depus o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative. În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler). De asemenea, Mihail Vlasov a iniţiat o campanie pentru obţinerea sprijinului politic în vederea adoptării proiectului normativ privind registratorul comercial”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

 „La data de 17.02.2015, martora Gorghiu Alina-Ştefania, deputat în Parlamentul României şi arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a declarat, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru”, mai precizează procurorii, despre audierea Alinei Gorghiu.
„După însuşirea proiectului de act normativ deputatul Mircea Grosaru a avut mai multe convorbiri telefonice cu inculpatul Mihail Vlasov pe tema susţinerii în Parlament a proiectului de act normativ, dar şi în sensul creării în spaţiul public prin intermediul media a unei imagini favorabile privind respectiva iniţiativă legislativă. Apariţii în media internă au avut şi deputaţii Alina Gorghiu şi Florin Iordache în perioada imediat următoare depunerii proiectului. Ulterior, aceştia din urmă s-au delimitat de respectivul demers legislativ şi nu l-au mai susţinut pe fondul unei reacţii destul de virulente a societăţii civile, a mediului de afaceri şi a altor politicieni”, se arată în rechizitoriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.