PONTA 2:”Blonda” lui Iohannis acuzată de plagiat

PontaAlina Gorghiu, tânăra speranţa a politicii liberale şi prezidenţiale, este acuzată de plagiat. Deşi tânăra politiciană a încercat să pareze la începutul săptămânii că va fi acuzată pe nedrept-oare de unde veneau informaţiile-Publicatia 7est a publicat dovezi importante.

 Publicaţia respectivă scrie  că a descoperit un plagiat copy-paste într-o lucrare ştiinţifică ce a fost coordonată de Alina Gorghiu, co-presedintele PNL. „Dintr-un total de 312 pagini, cât are cartea „Medierea – oxigen pentru o societate moderna”, cel puţin în 20 de pagini sunt paragrafe plagiate”, notează ziarul citat. În ziua precedentă Gorghiu anunţă intr-un comunicat că „un săptămânal din provincie va publica, în curând, un material de presa despre cartea ‘Medierea, oxigen pentru o societate moderna'”, care este „doar coordonata de către mine”.

În presă  a apărut informaţia că lucrarea „‘Medierea – oxigen pentru o societate moderna”, apărută in 2013, la Editura Universul Juridic, in Colectia Business, sub coordonarea liderului PNL Alina Gorghiu contine mai multe paragrafe, mai mici sau mai mari, plagiate din alte lucrari”.

Potrivit publicatiei, „Ion Dedu, unul dintre acesti autori, spune ca partea sa nu este plagiata deoarece a fost scrisa pe partea de procedura, ce-i apartine, si ca de un eventual plagiat poate vorbi Alina Gorghiu”, iar un alt coautor, „Mihai Munteanu recunoaste ca a preluat din doua surse care ‘au scapat din bibliografie'”.

7est il citeaza pe prodecanul Facultatii de Drept de la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi, potrivit caruia aparitia de texte copiate reprezinta vina coordonatorului.
Preşedinta liberală  sustine ca, „in calitate de coordonator, nu am fost responsabila pentru continutul propriu-zis si nu am participat la redactarea niciunui rand”. Aceasta afirma ca ar fi verificat lucrarea „cu programe electronice antiplagiat” si ca anumite „pasaje, reprezentand sub 2 la suta din totalul cartii, nu au fost depistate de softurile antiplagiat, adica nu indica sursa de provenienta, deoarece au aparut intr-o publicatie fara acces public direct. Alte cateva pasaje sunt texte care apartin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de catre autor si sunt convinsa ca nu reprezinta o intentie de plagiat, data fiind proportia omisiunii fata de lucrarea in sine, ci o scapare a acestuia”.
Liderul liberal  sustinea in comunicatul de ieri că „o eventuală deformare voita a realitatii nu o pot pune decat pe seama strategiei presedintelui PSD de a crea reprezentantilor opozitiei probleme false, in oglinda cu cele reale, pe care domnia sa, PSD si Guvernul caruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.