Jumătate dintre liceenii gorjeni au picat Bacalaureatul

Isfan 7Puţin peste jumătate dintre absolvenții de liceu  din Gorj au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Promovabilitatea este de 53,51%, mult sub media pe ţară de 66,4%. Doi elevi au obţinut media 10, un singur liceu are promovabilitate 100% şi tot o singură unitate de învăţământ figurează cu niciun elev admis.

Din cei 4.222 de candidaţi prezenţi la probe, doar 2.377 au reuşit să obţină medii de trecere. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Georgeta Popescu, în rândul candidaţilor din promoţia curentă, procentul de promovabilitate este de 60,28%: „Pentru promoţia curentă, procentul este de 60,28%. Aproape 1.800 de elevi au promovat acest examen cu nota peste 7. Dacă adăugăm promoţiile anterioare, procentul de promovabilitate scade la 53,51%, iar numărul de elevi nepromovaţi, dar care au obţinut peste media 5, este de 265. Există posibilitatea să mai crească procentul de promovabilitate, după soluţionarea contestaţiilor”.

Singurul liceu cu promovabilitate de 100% este Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu. De altfel, la CNET, peste 80% dintre absolvenţi au obţinut medii de peste 9. Liceul cu fițe de la Târgu-Jiu, CNTV-ul, nu a reușit nici în acest an un rezultat meritoriu, a avut 12 elevi respinși și mai mulți neprezentați.

La polul opus se află Liceul de la Baia de Fier, unde promovabilitatea a fost zero. Liceul promovat asiduu de mai-marele învățământului gorjean, Ion Ișfan, este singurul din Gorj fără nici un promovat. Din cei 61 de elevi înscrişi, niciun nu  a fost în stare să treacă Bac-ul. Mai apoi, la Liceul de la Bârseşti au promovat 3 candidaţi, iar la Liceul Stoina au fost doar 4 elevi admişi cu medii la limită.

Surprize au venit însă şi de la liceele tehnologice din judeţ. De pildă, la Liceul Tehnologic de la Turceni, cea mai mare medie a fost de 9,88, urmat de liceele din Novaci – 9,86, Bustuchin – 9,40 şi Roşia de Amaradia – 9,23. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 10 iulie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.