Operele brâncușiene batjocurite la Târgu-Jiu

adPe Coloana Infinitului, operă a marelui Constantin Brâncuși, au apărut în timp o serie de zgârieturi și inscripții.  Zgârieturile sunt făcute cu un obiect tare, astfel încât nu pot fi șterse prin spălare, așa cum s-a străduit ieri un lucrător al Primăriei Târgu-Jiu, care a fost sesizată în legătură cu această problemă. Mâzgălelile au fost făcute de unii dintre turiștii care au găsit de cuviință să se distreze în acest mod, deși Coloana este păzită de polițiștii locali.

Turiștii care vin să viziteze această operă vor să devină nemuritori cu astfel de obiceiuri. Unul dintre polițiștii locali aflați în Parcul Coloanei Fără de Sfârșit ne-a spus că cel care a scris numele „Ady“ pe renumita lucrare de artă a fost amendat. „S-a întâmplat în urmă cu aproximativ șase luni. A fost amendat, dar până când polițistul local a ajuns la el, a reușit să zgârie Coloana. Era un turist din Brașov“, ne spune unul dintre cei doi polițiști locali.

Turiștii care au venit  să viziteze Coloana fără de Sfârșit consideră că simpla amendă nu este de ajuns pentru cei care comit astfel de fapte reprobabile, fiind vorba de un monument foarte important pentru țara noastră. „Poate sunt trimiși de cineva să facă lucru acesta. Batjocoresc o operă de mare valoare. Nu este posibil să facă așa ceva“, a spus Marian Dumitrescu, din București.

O altă vizitatoare s-a arătat indignată de gestul unor turiști lipsiți de bun simț și de un minim respect: „Este un lucru foarte rău, pentru că trebuie menținută intactă. Nu se poate așa ceva, pentru că este vorba de o operă de neprețuit. Este bine că există pază, pentru ca astfel de lucruri să nu se întâmple“, a precizat Georgeta Rusu, din Câmpina..

Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, a spus că zgârieturile sunt mai vechi și că problema va fi analizată de către conducerea primăriei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s