RAAN Severin rămâne fără cărbune în această săptămână, pericol iminent

RaanRegia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) datorează Complexului Energetic Oltenia 128.582.978 lei pentru cărbunele energetic livrat. Cărbunele pe care îl mai are în stocuri îi ajunge pâmă vineri.

Liderul de sindicat Alexandru Tănase a declarat, pentru AGERPRES, că actualul stoc de lignit, de aproximativ 20.000 tone, ar asigura funcționarea sucursalei Romag-Termo a RAAN doar până la 6 august.”Ni s-au promis 25 de milioane de lei pentru a continua să menținem în stare de siguranță echipamentele. Se întârzie nejustificat alocarea acestor bani. Oprirea liniilor de fabricație, mai ales la Uzina de Apă Grea, unde există tone de hidrogen sulfurat, gaz foarte periculos pentru mediu și oameni, trebuie făcută controlat”, a precizat Tănase.

El a arătat că la RAAN încasările curente, rezultate din furnizarea de agent termic și vânzarea energiei termice, se ridică la aproximativ 100.000 lei/zi, sumă insuficientă pentru a acoperi cheltuielile cu funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor, evaluate la 500.000 lei/zi.”În ședința creditorilor din 27 iulie s-a aprobat disponibilizarea din 1 octombrie 2015 a 1.525 de salariați, iar începând cu data de 31 martie 2016 — 520 de salariați. În primele 12 luni, aceștia vor primi câte 1.740 de lei/lună ca venit lunar de completare, iar după expirarea acestei perioade, tot pentru 12 luni, câte 1.200 de lei. Dacă autoritățile vor respecta aceste convenții, vom vedea. Problema care ne interesează în cel mai înalt grad este închiderea, la 31 august, a platformelor industriale ale RAAN, care trebuie făcută etapizat, pentru a preveni riscurile unor accidente catastrofale”, a adăugat Tănase.

În context, el a afirmat că este optimist și că „guvernanții vor raționa și nu vor mai crea probleme sociale și nici nu vor pune în pericol viața și sănătatea populației din localitățile din împrejurul uzinei de apă grea Romag-Prod și a celei din zonele transfrontaliere”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s