Ca să nu piardă alegerile locale, liberalii își vor primarii traseiști înapoi

TinelApropierea alegerilor locale și lipsa unor alternative la nivel local i-a făcut pe liberali să renunțe la embargoul pus în fața primarilor traseiști. Foștii primari liberali vor fi reprimiți în partid pe baza unor condiții de conjunctură.

Viceliderul grupului PNL de la Camera Deputatilor, Tinel Gheorghe, a declarat că aleșii locali care au migrat, în urma Ordonanței 55/2014  la PSD și doresc să se întoarcă la liberali pentru alegerile locale din 2016, ar putea fi primiti inapoi, dacă au susținerea cetățenilor și în funcție de motivele pentru care au plecat.

“Vor fi primari are au plecat pe Ordonanta 55 si care vor dori sa se intoarca in PNL. Trebuie sa fie analizat caz cu caz. Acolo unde merita, in functie de situatia politica, de motivele care au stat la baza plecarii lor, ar putea fi reprimiti in PNL”, a declarat Tinel Gheorghe.

Potrivit acestuia, ar putea fi reprimiti in partid primarii care au plecat la PSD, doresc sa se reintoarca si se mai bucura de credibilitatea cetatenilor, isi fac “autocritica” si au avut motive legate de rezolvarea unor probleme ale localitatilor lor.

“E posibil sa-i primim inapoi pe cei care se mai bucura de credibilitatea cetatenilor, ca nu toti cetatenii sunt de acord cu migratia, pe cei care au plecat pentru rezolvarea problemelor de finantare a obiectivelor din localitate, pentru ca cei de la PSD ii finantau pe reprezentantii lor”, a mai explicat Tinel Gheorghe.

El a adaugat ca, in conditiile in care legea prevede ca primarul se alege intr-un singur tur de scrutin si primarul in functie are prima sansa, PNL nu poate sa mentina ideea de a nu-i primi inapoi pe primari.

Ordonanta 55/2014 a fost emisa de Guvern in august 2014, actul normativ permitand alesilor locali sa migreze la alte formatiuni, fara a-si pierde mandatul, avand la dispozitie 45 de zile pentru a-si declara optiunea. Alesii locali au putut opta pentru un partid pana pe 17 octombrie 2014.

Potrivit unui raport Expert Forum, publicat in ianuarie 2015, peste 5.000 de alesi locali, intre care 552 de primari, au migrat la alte partide dupa adoptarea OUG 55/2014, marele castigator fiind PSD, catre care s-au indreptat 79% dintre primarii care au migrat, iar marii perdanti, PNL si PDL.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s