Înainte de șomaj, minerii vor primi tichete de masă

 

 

MineriMinerii din Bazinul minier Motru nu vor mai beneficia de masă caldă, ci de tichete de masă. La carierele din Motru încă se mai servea masă caldă pentru angajaţii din zonă şi personalul administrativ. Minerii au început să depună cereri la sindicate prin care au anunţat că doresc să renunţe la masa caldă şi vor tichete de masă. În urma acestui demers, administraţia Complexului Energetic Oltenia va acorda, începând cu luna octombrie, bonuri de masă angajaţilor de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa. Mineritul în zonă are mari probleme, Complexul Energetic Oltenia analizând ideea închiderii capacităților amintite.

Administrația CEO a aprobat deja peste 100 de cereri pentru înlocuirea mesei calde la carierele din Motru, urmând să aprobe alte aproape 100 de solicitări, în această săptămână. Valoarea unui tichet de masă este de 9,7 lei, iar salariații primesc bonurile în funcție de zilele lucrate. „Prin Hotărârea Directoratului CE Oltenia nr. 50/26.08.2015, a fost aprobată solicitarea de înlocuire a mesei calde cu tichete de masă pentru un număr de 122 salariaţi din cadrul UMC Roşiuta şi UMC Lupoaia. Măsura va fi aplicată începând cu data de 01.10.2015. Precizăm că în conformitate cu CCM în vigoare, salariaţii Complexului Energetic Oltenia pot beneficia de masă caldă sau tichete de masă”, conform unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Salariații Complexului Energetic Oltenia beneficiază de bonuri valorice, cu excepția celor care lucrează în zona Motru, la Roșiuța și Lupoaia. Gabriel Bălăceanu, vicepreşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat pentru GORJEXCLUSIV că în câteva luni nu vor mai exista salariaţi care să beneficieze de masă caldă, întrucât în continuare sunt depuse cereri pentru acordarea de bonuri de masă: „Oamenii au depus cereri şi administraţia le-a aprobat. Este un proces care se află în derulare. Probabil că majoritatea vor solicita acordarea de tichete de masă. Oamenii preferă tichetele pentru că pot să le folosească la magazin şi pentru familie. Aşa nu pot să vină cu familia să servească masa la serviciu. Pe undeva este normal acest lucru şi era de aşteptat să se ajungă şi la Motru la acordarea de bonuri de masă”, a declarat liderul de sindicat Gabriel Bălăceanu.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.