Fabrica de cablaje auto de la Târgu-Jiu nu se mai face din cauza scandalului Volswagen

CabluriNemţii de la Nexans Autoelectric Group nu mai deschid fabrica de cablaje auto la Târgu Jiu.Iniţial, firma germană renunţase în luna august 2015 dar a revenit asupra deciziei în septembrie şi a renunţat definitiv după scandalul recent de pe piaţa auto.

Fabrica de cablaje auto anunţată cu surle şi trâmbiţe de municipalitate nu se mai ridică la Târgu Jiu. Firma germană a precizat pentru Gorjnews: ”Proiectul investiţional al companiei privind realizarea unei noi unităţi de producţie pentru asamblarea de cablaje electrice pentru montare de autovehicule în Municipiul Târgu Jiu a fost sistat prin decizia asociatului companiei din august 2015. În prezent nu există planuri privind reluarea proiectului investiţional”, se arată în documentul transmis de Nexans.

În ultima lună au tot apărut informaţii pe surse că această investiţie nu s-ar mai realiza la Târgu Jiu, însă atât primarul Cârciumaru, cât şi viceprimarul Aurel Popescu au negat, declarând în repetate rânduri că investitorii nu au renunţat la investiţie. „Deocamdată nu ştim nimic, decât că a primit ajutorul de stat de la Guvern şi aşteptăm. Mi-e frică, mi-e teamă că s-ar putea întâmpla ceva neplăcut, dacă ţinem cont de ceea ce se întâmplă pe piaţa mondială cu firma Volskwagen. Sperăm totuşi să nu se întâmple absolut nimic, iar lucrurile să se deruleze normal. Nu putem spune sigur că nu va mai veni, dar suntem martori la ce se întâmplă pe piaţă şi s-ar putea să apără şi probleme de genul acesta. Până acum trebuiau să vină”, declara primarul Florin Cârciumaru, luni, 5 octombrie. Printre motivele expuse de nemţi cu privire la decizia de a sista proiectul se numără şi acela că nu au găsit forţă de muncă pregătită în domeniu. ”Proiectul investiţional a fost sistat ca urmare a dificultăţilor întâmpinate de companie în procesul de recrutare a personalului salariat corespunzător nevoilor procesului tehnologic”, au spus nemţii de la Nexans.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s