Laurenţiu Ciurel rămâne cu sechestru pe avere

CiurelManagerul CEO a avut termen la Înalta Curte de Casaţţie şi Justiţie ca  inculpat în dosarul Turceni- Rovinari, a fost marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a fost termen în dosarul în care este judecat alături de Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi directorii din energie Octavian Graure şi Dumitru Cristea. Ciurel a încercat să scape de sechestrul pe avere, dar judecătorii i-au respins cererea. Laurenţiu Ciurel deţine, potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe site-ul CE Oltenia, trei conturi cu câte 100.000 de lei fiecare, o casă şi un teren în Târgu Jiu.

La ieşirea de la Înalta Curte, Ciurel a declarat:„Nu a fost decât o discuţie la camera preliminară. Încă nu s-a intrat pe fond. Nu am absolut niciun fel de declaraţie de făcut la un dosar aflat pe rol“, a declarat Ciurel. Niciun alt inculpat nu a mai fost prezent la proces.

Managerul CEO  a încercat la acest termen să scape de sechestrul asupra bunurilor sale, impus de DNA pe 15 septembrie 2014. Judecătorii au respins contestaţia lui Ciurel. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Ciurel Laurenţiu – Dan împotriva măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă prin ordonanţa nr.122/P/2012 din 15 septembrie 2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă“, se arată în decizia Curţii.

Potrivit DNA, prejudiciul săvârşit de Ciurel asupra companiei energetice este de peste 80 de milioane de lei, iar prejudiciul total al inculpaţilor este estimat la 5,6 milioane de euro.

Potrivit DNA, Ciurel este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, acuzaţii similare fiind formulate și la adresa foștilor directori de la CE Turceni, Dumitru Cristea şi Octavian Graure.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.