Lui Ion Iordache i se apropie funia de par

iordache-turceniCunoscutul om de afaceri Ion Iordache, patronul cu banii de la postul Tele 3, este vizat de o anchetă a polițiștilor gorjeni cu un prejudiciu de 18 miliarde de lei vechi. Cei care știu despre ce este vorba spun că nimic nu este întâmplător, polițiștii gorjeni încearcă să ajute pe Ion Călinoiu să-l elimine pe Ion Iordache din acheta privind drumurile județene.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat 9 percheziţii, în 11 noiembrie a.c., în cadrul unui dosar instrumentat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale. Perchezițiile au avut loc în zona Turceni – Urdari şi sunt vizaţi mai mulţi oameni de afaceri printre care şi Ion Iordache, cel care coordonează o firmă, Ydail Construct.

perchezitii-urdari-4perchezitii-urdari-3

Percheziţii au fost şi la Primăria Urdari, şi acasă la primarul localităţii, Mihai Calotă. Se pare că, în urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost găsite mai multe sume de bani. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se află un dosar în care este începută urmărirea penală pentru mai multe infracţiuni de evaziune fiscală, infracţiuni de corupţie, spălare de bani şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale. În acest dosar, Parchetul a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi şi a obţinut efectuarea mai multor percheziţii la sediul unei societăţi comerciale, la domiciliile mai multor persoane administratori de societăţi comerciale şi aflate în legătură cu aceştia, precum şi la sediul Primăriei Urdari. Acestea se află în curs de desfăşurare şi cercetările penale în cauză continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de infracţiuni şi recuperării prejudiciilor cauzate prin infracţiuni”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2015, administratorii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi, prin simularea unor relaţii comerciale, ar fi retras bani din conturile societăţilor. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi că, pentru obținerea unor contracte de prestări servicii, ar fi comis fapte de corupţie”, anunţă reprezentanţii Poliției Române.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s