Şova a scăpat, încă odată, din mâinile lui Kovesi

Sova 2În lumea presei circulă deja un zvon că americanii s-au cam săturat de lupta anticorupţie a lui Kovesi mai ales că trebuie salvaţi reprezentanţii „revoluţiei portocalii” de acum vreo 10 ani: Blaga, Videanu, Negoiţă, Boagiu, Boc ş.a. Pentru derutarea adversarului, s-a început cu „salvarea” de moment a lui Dan Şova care a petrecut doar o noapte în „beciul domnesc”.

Potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut vineri degeaba arestarea preventivă pe numele senatorului Dan Șova, acesta „a urlat efectiv” atunci când, într-o primă fază, i s-a refuzat încheierea contractelor dintre o casă de avocatură controlată de el și Centrala Electrică de Termoficare (CET) Govora, după cum reiese din declarația dată de celălalt inculpat din dosar, directorul CET Govora, Mihai Bălan.

„Inculpatul Bălan Mihai a refuzat să încheie contracte de asistență juridică cu această casă de avocatură motivat de faptul că la nivelul CET Govora se cunoștea că Șova Dan-Coman controlează societatea de avocați, condiții în care ar fi fost evident că încheierea unor asemenea contracte de asistență juridică ar fi urmărit interesul inculpatului Șova Dan-Coman. Declarația inculpatului Bălan Mihai în ceea ce privește aspectele relative la discuțiile purtate cu inculpatul Șova Dan-Coman în legătură cu încheierea contractelor de asistență juridică, în sensul ca Șova Dan-Coman a urlat efectiv atunci când i s-a refuzat încheierea contractelor, relevă ascendentul acestuia față de funcționarul public și disprețul față de atribuțiile acestuia de serviciu”, se arată în referatul DNA.

Potrivit procurorilor DNA, Șova ar fi intervenit și pe lângă președintele Consiliului Județean Vâlcea, pentru ca acesta să-l determine pe directorul CET Govora să încheie contractul cu casa de avocatură.

Din două una, sau DNA a făcut un nou dosar politic sau judecătorii nu se mai sperie de instituţia lui Kovesi. Şova va petrece sărbătorile acasă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s