De la Ciurel la…Ciubotărică până la Davidoiu la CEO

 

sediu-CEOAşa cum a anunţat săptămânalul ASALT cu ore bune înainte de petrecerea evenimentului, Consiliul de Supraveghere l-a revocat  vineri, 4 decembrie, pe Laurenţiu Ciurel din funcţia de director general al CE Oltenia. În locul său a fost numit interimar Laurenţiu Ciobotărică, acesta fiind unul din membrii Directoratului, şef al Diviziei Financiare. Măsura a fost comunicată oficial pe site-ul companiei, de către preşedintele CS, Eugen Radu, la miezul nopţii.Este aşteptată numirea unui liberal, Eugen Davidoiu, în fruntea CEO.

Nu au fost luate măsuri împotriva celorlalţi membrii ai Directoratului, Ion Petroniu, Daniel Antonie şi Aurel Medinţu, asigurând în continuare conducerea CEO.

După revocarea directorului general al CEO, ministrul Victor Grigorescu a ţinut să arate că apreciază transparenţa decizională, energia pe cărbune şi „principiile sănătoase ale guvernanţei corporative”. Iată mesajul acestuia, postat pe facebook: „Vreau să ne întoarcem la principiile sănătoase ale guvernanței corporative în domeniul întreprinderilor publice. E nevoie de transparență și profesionalism în domeniul energiei în general și aș accentua această nevoie în sectorul cărbunelui. Am auzit și am citit multe opinii care fac referire la dispariția exploatărilor de cărbune și îmi dau seama că oricâte declarații am face pentru a susține contrariul, urmele de îndoială tot vor persista. E nevoie de implicare, de fapte și de răspundere directă. Uneori de masuri curajoase, in situaţii excepţionale.

Situația are firescul ei deoarece nu ne-am obișnuit încă să facem recrutări și promovări care să fie fundamentate, de fiecare data, exclusiv pe criterii profesionalism. Sunt conștient că nu se pot face schimbări peste noapte și că rezultatele nu apar imediat. Dar vom începe o campanie de recrutări pentru companiile de stat la care suntem acționari pentru a ne asigura că îi găsim pe cei potriviți pentru posturile de conducere, oameni care să întărească prin priceperea lor societăţile pe care le vor conduce, care să aibă grijă de locurile de muncă și prin actele lor să se asigure că tradiția sectorului energetic romanesc, inclusiv a cărbunelui, să se păstreze.
Cred în echilibru atunci când privim către strategia energetică națională și acest echilibru nu poate fi asigurat fără exploatările de cărbune. Dar ca ele să își găsească locul firesc în energia românească avem nevoie de companii sănătoase, funcționale și conduse transparent. Aș vrea să priviți aceste cuvinte ca un apel la profesioniștii din domeniu, cu experiență îndelungată sau aflați la începutul carierei, pe care îi invit să ni se alăture în demersul nostru de transparentizare a sectorului mineritului. Vă asigur că procesul de recrutare este primul pas important într-un plan de consolidare a respectabilității acestui domeniu vital pentru noi, care este mineritul din România”.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s