Elevii de la CNTV „trag pe nas”

CNTVDeşi directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”(CNTV) s-a grăbit să anunţe în presă că elevii de la liceul pe care îl conduce sunt curaţi ca lacrima, lucrurile stau cu totul altfel. Copiii „de fiţe” dădeau bani la greu pe droguri după cum spun poliţiştii. Deocamdată au căzut cei fără pile.

9 dintre cei 13 tineri reţinuţi de procurori după cele 20 de percheziţii făcute pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi a municipiului Bucureşti au fost arestaţi preventiv de judecători. Ceilalţi patru suspecţi au fost puşi sub control judiciar. Acţiunea procurorilor DIICOT a avut loc după ce medicii au sesizat că tot mai mulţi elevi ajung la spital, după ce consumă substanţe periculoase.

Majoritatea copiilor au provenit în ultimul an de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Pornind de la numărul ridicat de elevi consumatori de substanţe cu efect psihotrop, a fost începută o anchetă care a vizat destructurarea reţelei care îi aproviziona cu droguri pe elevii din Târgu Jiu.

Reţeaua de traficanţi de droguri a fost destructurată în urma percheziţiilor care au avut loc săptămâna trecută. Potrivit Radio Omega, după descinderi s-a confiscat: tehnică de calcul, 14 dispozitive electronice de mărunţit şi cântărire, trei aparate pentru confecţionarea artizanală a ţigărilor, aproape 50 de telefoane mobile şi cartele, precum şi peste 300 de grame de canabis şi substanţe psihoactive au fost ridicate, în urma celor 20 de percheziţii domiciliare efectuate pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. „Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sprijiniţi de cei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, sub supravegherea unui procuror DIICOT – BT Gorj, au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi substanţe psihoactive. La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate ale judeţelor Mehedinţi, Hunedoara, Olt, Dolj şi a municipiului Bucureşti, precum şi jandarmi. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, frecvent, cei în cauză s-ar fi deplasat pe raza municipiilor Craiova, Timişoara şi Bucureşti, de unde ar fi procurat droguri pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Târgu Jiu“, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a promis măsuri dure împotriva elevilor care au consumat droguri, urmând să se ajungă inclusiv până la exmatriculare. Elevii ştiau ce riscă, având în vedere că la nivelul unităţii de învăţământ este în vigoare un regulament şcolar dur. Elevilor le este adus la cunoştinţă regulamentul, la începutul anului şcolar, informează Radio Omega.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.