Dian Popescu a plecat din PNL să nu fie dat afară

dianSenatorul Dian Popescu a declarat luni că și-a dat demisia din PNL Gorj și se va înscrie în ALDE. Demisia era aşteptată, negocierile cu Tăriceanu s-au purtat în ultimele trei luni.

„Mi-am dat demisia din PNL și mă voi înscrie cu declarație în plenul Senatului astăzi (luni n.r.) în ALDE. Am fost o voce critică la derapajele PNL de la democrație, de la valorile liberalismului, am fost o voce critică la numirea celor doi copreședinți ai PNL la Gorj după ce eu m-am autosuspendat, respectând deciziile partidului, dar partidul se pare că are o altă direcție, nu o direcție a unor valori. De aceea consider că ALDE este singurul partid care a rămas pe dreapta eșicherului politic, care respectă valorile liberale și care ține foarte mult la democrație”, a precizat Dian Popescu.

Pe de altă parte, PNL a anunțat că senatorul Dian Popescu a demisionat din partid după ce a fost exclus de filiala Gorj.

Liberalii arată într-un comunicat, luni, că Biroul Politic Județean al PNL Gorj a propus excluderea din partid a senatorului Dian Popescu.

„Demisia din PNL a senatorului Dian Popescu a survenit după ce a fost exclus din partid de filiala Gorj”, a precizat PNL, care a adăugat că senatorul nu corespunde criteriilor de integritate ale PNL, iar demisia sa din partid trebuie corelată și cu acest aspect.

„Senatorul Dian Popescu a fost condamnat pentru fapte de corupție, acesta fiind și motivul pentru care a pierdut conducerea filialei Gorj”, mai arată liberalii.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că îl va accepta pe Dian Popescu în formaţiunea sa, acesta nefiind condamnat definitiv, astfel încât beneficiază de prezumpţia de nevinovăţie, iar faptele de care este acuzat fiind de trafic de influenţă, nu corupţie.

„El este acuzat nu de corupţie, ci de complicitate la trafic de influenţă, ceea ce, în fine, deci nu direct, nu este condamnat definitiv. Cred că orice cetăţean beneficiază de prezempţia de nevinovăţie până la condamnarea definitivă”, a susţinut Tăriceanu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s