Paicu promite o grădiniţă la Băleşti pe fonduri europene dar….

 

PaicuAflat în plină campanie electorală, primarul de Băleşti anunţă că va demara în curând construcţia unei noi grădiniţe în localitate. Investiţia va fi realizată din fonduri europene şi face parte dintr-un proiect integrat de milioane de euro în care sunt cuprinse mai multe lucrări de anvergură la nivel de localitate. Doar că edilul a încurcat locaţiile, la Ceauru este o clădire deteriorată şi cu 60 de preşcolari.

Primarul distrat, recte Aristică Paicu, noua grădiniţă va fi realizată în apropierea actualei unităţi de învăţământ pentru preşcolari din satul Băleşti. În clădirea existentă studiază câteva zeci de copii din localitate. Autorităţile locale spun că imobilul este unul vechi şi de aceea au decis să realizeze o nouă grădiniţă. Cea veche va fi demolată, spune primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu. „Avem construcţia unei grădiniţe P+1 în satul Băleşti. Se va realiza în spatele celei existente după care aceasta va fi demolată şi rămâne spaţiu în faţa noii grădiniţe. Actuala grădiniţă a fost înainte o magazie de cereale. N-are fundaţie bună, este igrasie. Nu a fost pregătită pentru a funcţiona ca şi grădiniţă. La această grădiniţă sunt 3 grupe de preşcolari, în jur de 60 de copii”, a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti. Doar că dacă nu e vorba de o încurcătură, la ISJ Gorj singura grădiniţă din comună cu trei grupe se află la Ceauru, satul de domiciliul al edilului. La Băleşti există o grădiniţă cu doar 30 de copii….

Investiţia a fost inclusă într-un proiect integrat care se ridică la 2.5 milioane de euro ce presupune realizarea sistemului de preluare a apelor menajere în satele Voinigești, Băleşti, Tămăşeşti, realizarea reţelei de apă potabilă în satul Voinigești, dar şi modernizarea unei clădiri pentru a fi înfiinţat un After School. Lucrările au fost scoase la licitaţie şi urmează să fie desemnat constructorul. Licitaţia va avea loc pe fiecare componentă în parte.

Între timp autorităţile pregătesc un nou proiect pentru care speră să obţină fonduri europene. Acesta presupune modernizarea sistemului rutier în satul Ceauru, care include şi şanţuri betonate pentru preluarea apelor pluviale, dar şi 4 cm de asfalt pe fiecare stradă.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.