Primarul PSD de la Fărcăşeşti a desfiinţat singurul liceu din localitate

Deschidere RosiaUn primar PSD a decis să desfiinţeze liceul din localitatea pe care o administrează. Decizie incredibilă a unui primar din judeţul Gorj. Edilul a hotărât să desfiinţeze liceul cu 420 de elevi din localitate, pe motiv că acolo învaţă prea puţini tineri. Hotărârea a fost luată chiar în luna decembrie. Paradoxal, cu doar trei luni înainte, la deschiderea anului şcolar, „edilul” lăuda liceul şi managementul acestuia în faţa senatorului Costoiu.

 

Prefectura şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj au dat în judecată Primăria Fărcăşeşti  şi speră ca hotărârea edilului să fie anulată de instanţă. Intre timp, localnicii ameninta că vor protesta în fiecare zi. Primarul din Fărcăşeşti a considerat că un număr de 420 de elevi este prea mic pentru a justifica existenţa liceului din localitatea pe care o păstoreşte. Aşa că, în luna cadourilor, a decis împreună cu consilierii locali să închidă Liceul Roşia Jiu.

Prefectura şi inspectorii şcolari spun că măsura încalcă legea, iar singura instituţie care are puterea să desfiinţeze o unitate şcolară este Ministerul Educaţiei. Cei mai afectaţi de decizie sunt elevii de clasa a XII-a, care are trebui să se pregătească pentru examenul de Bacalaureat. Localnicii sunt revoltaţi de decizia primarului şi spun că nu au bani să-şi trimită copii să înveţe în altă localitate. Inspectoratul şcolar va depune şi plângere penală împotriva consilierilor şi a primarului care au hotărât abuziv închiderea liceului, spun cei de la Antena 3.

Primarul a încercat să mute scandalul în curtea ISJ Gorj acolo unde inspectorul şcolar general, Ion Işfan, a refuzat să îi păstreze în funcţia de directoare pe cumnata Mădălina Bălu. Decizia lui Ion Işfan s-a făcut în pofida faptului că primarul Bălu a trecut cu arme şi bagaje la PSD, deci făceau parte din acelaşi partid. Locuitorii din Fărcăşeşti spun că nu au votat şi nici nu vor vota vreodată un primar care a luat o asemenea decizie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s