Prefectul de Gorj a contestat hotărârea de desființare a Liceului Fărcășești

liceu-rosiaAflat pe picior de plecare și lăudat cu jumătate de gură chiar și de Ion Călinoiu, omul care a vrut să îl înlăture în ultimul an, prefectul Alin Văcaru a contestat hotărârea dată de Consiliul Local Fărcășești pentru desființarea singurului liceu din localitate. Alin Văcaru chiar i-a spus-o de la obraz primarului pesedist Dănuț Bălu: „Primarii trebuie să facă altceva decât să desfiinţeze liceele din comune”.

 

Prefectura  Gorj a contestat hotărârea Consiliului Local Fărcăşeşti prin care consilierii au decis desfiinţarea Liceului din localitate. În prezent, la Liceul Tehnologic Roșia Jiu învață aproximativ 450 de elevi, dar aleşii locali din Fărcăşeşti vor ca unitatea de învățământ să fie transformată în școală generală și să mute clasele de liceu la Rovinari sau la gimnaziul din Valea cu Apă.

Prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, a contestat hotărârea consilierilor, motivând că un Consiliul Local nu are susţinere legală să închidă sau să deschidă o şcoală. Mai mult, Inspectoratul Şcolar gorj nu a dat aviz favorabil desfiinţării liceului înfiinţat de Ministerul Educaţiei cu mulţi ani în urmă, la Fărcăşeşti. „Primarii trebuie să facă altceva decât să desfiinţeze liceele din comune”, mai spune Alin Văcaru. „Hotărârea nu îndeplinea procedurile. Era nevoie de un aviz de la Inspectoratul Şcolar, nu îl avea şi atunci am considerat că trebuie atacată hotărârea Consiliului. Vă daţi seama ce ar însemna dacă toţi primarii din ţara asta ar vrea să desfiinţeze licee sau alte şcoli! Eu cred că trebuie să facă altceva, nu să desfiinţeze liceele. Juriştii au atacat procedura de desfiinţare a liceului. Unii oameni iau nişte decizii pe care nu ar trebui să le ia pentru că acest atribut de a închide sau a deschide şcoli îl are Inspectoratul sau Ministerul. Ei ştiu cel mai bine cum se desfăşoară activitatea, nu primarii din localităţi”, a mai precizat Alin Văcaru după ce a aflat că mai mulţi părinţi s-au dus peste primarul Dănuţ Bălu la primărie şi i-au cerut socoteală pentru decizia de a închide liceul.

Directorul Liceului Tehnologic Roșia Jiu, Liliana Bugă, contestă hotărârea consilierilor locali din Fărcăşeşti, menţionând faptul că, legal, unitatea de învăţământ nu poate fi închisă de Consiliul Local pentru că aceasta a fost înfiinţată în baza unui ordin de ministru în anul 2000. Vestea că liceul de la Roşia Jiu se va desfiinţa i-a afectat pe profesori, dar şi pe elevii acestuia, mulţi dintre liceeni provenind din localităţile vecine comunei Fărcăşeşti. În zilele următoare este așteptat un miting la Fărcășești deși directoarea instituției a exclus acest lucru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s