De Călinoiu şi Cârciumaru nu ne scapă decât DNA-ul

PSD  1Pe la începutul lui 2015 se părea că epoca Călinoiu-Cârciumaru a trecut în PSD Gorj, lucrurile însă au evoluat şi cei doi sunt tot la butoane. Cei doi ar putea să se perpetueze pe funcţii după ce s-a văzut că doar DNA-ul îi poate pune jos. Deocamdată, pentru Ion Călinoiu nici ANI numai reprezintă un pericol.

Ion Călinoiu poate să mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj fără să aibă vreo problemă de integritate, în ciuda procesului pe care îl are pe rol la Curtea de Apel Craiova cu Agenţia Naţională de Integritate. ANI l-a acuzat pe acesta de incompatibilitate, dar şeful CJ Gorj a contestat decizia în două procese, unul pierdut.

Președintele CJ Gorj a cerut la Înalta Curte de Casație și Justiție strămutarea dosarului, magistrații de la instanța supremă admițând cererea la sfârșitul anului trecut. „Admite cererea de suspendare formulată de petentul Călinoiu Ion. Suspendă judecarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 1118/54/2015 aflat pe rolul Curţii de Apel Craiova – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, până la soluţionarea cererii de strămutare formulată de petentul Călinoiu Ion. Definitivă” a decis instanța supremă. Judecătorii din Craiova s-au văzut nevoiți să ia act de decizia în cauză și au suspendat procesul, lucru dorit și de Călinoiu de altfel. „Ia act de suspendarea judecării cauzei dispusă de ÎCCJ prin încheierea din 16 decembrie 2015 în dosar nr. 4316/1/2015 până la soluţionarea cererii de strămutare”, a decis instanța din Bănie.

Ion Călinoiu pare să își fi aranjat cărțile pentru următoarea candidatură, aceasta fiind până la acest moment singura problemă pe care șeful CJ Gorj o are în Justiție. Pe 17 iunie anul trecut ANI a făcut publică situația șefului Consiliului Județean, agenția menționând că l-a găsit pe acesta incompatibil întrucât a prestat și alte activități în afară de cea de președinte, lucru interzis de lege.

Potrivit ANI, Ion Călinoiu „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Președinte al Consiliului Județean Gorj, întrucât a deținut, simultan cu funcția de președinte, următoarele calități, contrar prevederilor legale: – expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (C.N.D.I.P.T.), în perioada 01 septembrie – 15 decembrie 2012; – expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social / expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, în perioada 01 iunie – 31 iulie 2013. (…)De asemenea, întrucât Călinoiu Ion nu a menționat în declarațiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 și 12 iunie 2014 veniturile obținute în baza contractelor încheiate între acesta și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Gorj, au rezultat indicii privind săvârșirea de către acesta a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 326 din Codul Penal al României”, a comunicat ANI.

Agenția a informat atunci că a sesizat inclusiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în vederea efectuării de cercetări pentru a stabili dacă Ion Călinoiu a comis sau nu infracțiunea de fals în declarații.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.