Abuz incalificabil al DNA împotriva Procurorului General

NituInstituţia cea mai lăudată pe plan extern, apreciată pe plan intern pe principiul „să moară şi capra vecinului”, este în mijlocul unui scandal fără precedent. Într-un comunicat oficial, DNA a dezinformat toată ţara în sensul că procurorul general nu ar avea dreptul la coloană oficială. Această situaţie care nu va duce la demisia Codruţei Kovesi deoarece nu are cine să i-o ceară ne-a arătat raporturile de forţă în Justiţie, DNA-ul se consideră superior celorlalte instituţii.

În cursul zilei de joi, 28 ianuarie 2016,  Procurorul General al României Tiberiu Nitu a dat un comunicat în care spune printre rânduri că procurorii Laurei Codruta Kovesi  i-au inventat infractiunea de primire de foloase necuvenite de pe urma folosirii unui echipaj de politie rutiera care sa-i faciliteze deplasarea in trafic. Procurorul General tine sa precizeze ca „am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii”.

Potrivit Lumeajustiţiei.ro, pozitia lui Tiberiu Nitu confirma practic dezvaluirile facute in premiera de Lumeajustitiei.ro referitoare la falsul din comunicatul DNA din data de 25 ianuarie 2016, in care s-a sustinut ca Procurorul General nu face parte dintre persoanele indreptatite sa beneficieze de insotirea echipajelor de politie rutiera. Articolul 223 din HG 1391/2006 explica foarte limpede ca orice ministru din Guvernul Romaniei poate beneficia de asemenea facilitati, in scopul protectiei personale, fiind evident ca procurorii DNA nu au vrut sa tina cont de faptul ca Tiberiu Nitu, ca sef al Ministerului Public, are rang de ministru.

Pentru orice om de bun simt, faptul ca un Procuror General este insotit in drumurile sale de o masina de politie rutiera este ceva absolut normal pentru securitatea acestuia, in conditiile in care Procurorul General este detinatorul unor secrete de stat de importanta deosebita, este membru CSAT si poate fi oricand tinta unui atentat sau atac daca ar fi lasat fara protectie. In niciun stat european, Procurorul General nu are voie sa umble singur de capul lui, intrucat el poate fi tinta unui atentat, nu doar cand merge la serviciu, ci si cand se afla in timpul liber.

Intr-o Romanie profund dezinformata si in care DNA a ajuns sa decida cum se face politica, manipularea parchetului anticoruptie a prins la o mare parte din populatie, care a crezut ca un Procuror General poate merge de unul singur, de parca ar fi un simplu deputat sau senator, fara sa se tina cont de complexitatea, riscurile si responsabilitatea acestei functii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s