Reabilitarea lui Ciurel: poate în sfârșit să arate dușmanii CEO!

CiurelLaurențiu Ciurel a fost un manager contestat iar mandatul său a fost un dezastru. Nu de puține ori s-a spus că a trebuit să reziste unor presiuni inimaginabile. Iată o primă dovadă că Ciurel nu vorbea aiurea:

”In data de 15.02.2016, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a remis un comunicat prin care arata o parte din considerentele avute in vedere pentru mutarea sediului social in Bucuresti. Toate aceste motivatii denota o lipsa majora de cunoastere a problemelor societatii, a modului de functionare si de expunere in piata a unor companii integrate carbune-energie.

Necesitatea participarii la simpozioane, festivitati, mese rotunde, cocktail-uri, ar trebui sa ramana in plan secundar.  Mult mai importanta este participarea la sedinte de analiza saptamanale, in termocentrale si cariere, in care sa se analizeze parametrii de functionare, consumurile specifice, consumurile proprii, incadrarile zilnice in bugete.

Este o jignire adusa sutelor de specialisti adevarati, in domeniul energiei, din Oltenia, prin afirmatia ca aria de selectie a managementului companiei este necorespunzatoare.

Niciunul dintre membri CS, cu o singura exceptie, nu au studii sau o minima experienta relevanta in domeniul energetic.

Adevaratele motive, nearatate in comunicat, sunt:

  1. Acordarea unor contracte de modernizare a unor grupuri unor companii straine, la preturi de 3-4 ori mai mari decat cele practicate in ultimii 15 ani. De exemplu: modernizarea grupului 5 Rovinari, dirijata de minister catre firma Alstom;
  2. Achizitia unor produse, servicii si lucrari de care nu este nevoie. De exemplu: programe IT.
  3. Sute de noi angajari, pe posturi bine platite si transformarea acestui personal intr-o clientela controlabila, fara nicio legatura cu interesele zonei Oltenia.
  4. Transformarea a trei dintre membrii Consiliului de Supraveghere, fara nici un fel de studii sau experienta in domeniul energetic, dar cu domiciliul in Bucuresti, in directori platiti cu cca. 15.000 lei lunar, asa cum deja s-a inceput.
  5. Evitarea unor confruntari sindicale, singura formatiune sindicala care a agreat proiectul mutarii sediului fiind  Condescu-FNME.
  6. Cea mai importanta motivatie este insa, intentia de a manipula viitoarea insolventa a companiei, prin aducerea unui administrator judiciar care sa lucreze in folosul unui grup foarte rastrans de persoane.

Consider ca, singurul vinovat de existenta acestei situatii este actualul Ministru al Energiei, Victor Grigorescu, ale carui actiuni vor aduce in curand societatea in faliment.

Fara aceasta societate, Oltenia va deveni una dintre cele mai subdezvoltate regiuni europene, in profitul imediat al unor companii similare din strainatate,  care nu au insa sediile in Berlin, Paris, Roma, Madrid sau Viena, ci acolo unde isi desfasoara activitatea.

Director general revocat, Laurenţiu Ciurel”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s