DNA acuzat de minciună în dosarul Turceni-Rovinari

gelu-diaconu-premonitieFostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, susţine că Direcţia Naţională Anticorupţie nu a spus adevărul când a anunţat că s-a constituit parte civilă în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel şi foştii directori de complexuri energetice Octavian Graure şi Dumitru Cristea.

„Am avut decenţa. Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova împotriva lui Ponta. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF… Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?”, a declarat Diaconu.

Şi deputatul Victor Ponta s-a arătat surprins anul trecut de decizia ANAF: „Eu nu știu, sincer, la ce s-a constituit ANAF-ul parte civilă, având în vedere că ANAF-ul mi-a dat act că ei au încasat toate taxele și impozitele. Dar nu pot să-i întreb, pentru că fiind vorba de mine, nu pot să-i întreb. Atâta i-a dus mintea, să spună că încasat toate taxele… probabil de frică. Știți și dumneavoastră, toată lumea știe că nu e niciun prejudiciu. Habar nu am, nu știu”, declara Ponta.

Procurorii anticorupţie susțin că s-a primit o cerere din partea ANAF în data de 14 septembrie 2015 prin care anunța că s-a constituit parte civilă în dosarul amintit. „În cuprinsul aceleiași adrese, ANAF a solicitat, printre altele, instituirea măsurilor asiguratorii, iar în cazul în care acestea au fost dispuse, menținerea lor”, se arată în răspunsul transmis de Biroul de informare și relații publice al DNA.
Deocamdată însă pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la dosarul „Turceni-Rovinari” este trecută ANAF la parte civilă în proces.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s