Două sucursale miniere și trei energetice în CEO

TurceniPlanul de reorganizare a Complexului Energetic Oltenia este creionat în linii mari și  include două sucursale miniere și trei energetice. Practic, viitoarea structură de organizare a CEO este schițată în jurul acelorași divizii, Minieră și Energetică, care vor fi compuse din două sucursale miniere, respectiv, trei sucursale energetice.Noua schemă organizatorică a Diviziei Miniere va cuprinde Sucursala Rovinari, ce include carierele Roșia, Pinoasa și Rovinari, și Sucursala Motru, care va îngloba carierele Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia, Roșiuța și Husnicioara.Divizia Energetică va conține Sucursala Electrocentrale Rovinari, Sucursala Electrocentrale Turceni și Sucursala Electrocentrale Craiova, în care vor fi reunite termocentralele Ișalnița și Craiova II.

Potrivit cotidianului Gorj-Domino, dacă la nivelul conducerii Diviziei Miniere și la cea Energetică nu se preconizează schimbări, Daniel Antonie și Ionel Ilie urmând să fie menținuți în funcții, la șefia sucursalelor sunt vehiculate mai multe nume ce ar urma să fie validate de către Directoratul CEO.
Astfel, la conducerea Sucursalei Miniere Rovinari ar urma să fie numit Ion Paraschivu, actualul director al Direcției de Producție din cadrul SDM. La șefia Sucursalei Miniere Motru, cel mai probabil va fi înscăunat Daniel Burlan, fostul director al SNLO, în prezent inginer în SDM, aflat indezirabil în perioada cât compania a fost condusă de Laurențiu Ciurel, reevaluat de noua conducere. În cărți pentru a conduce SM Motru este și Mihail Dafinoiu, actualul director de la Roșiuța, însă există posibilitatea ca acesta să revină la SDM pe postul lăsat liber de Paraschivu, pe care l-a mai deținut anterior.

Potrivit surselor citate, la cârma Sucursalei Electrocentrale Rovinari ar urma să fie instalat Gheorghe Leșu Davițoiu, director care a mai condus în trecut termocentrala, dar și fosta EM Rovinari.
La conducerea termocentralelor de la Turceni și Craiova sunt vehiculate numele lui Marian Motocu, cel care a mai deținut funcții de conducere la vârful fostelor complexuri energetice din zonă și Sorin Alecu, fost director al Diviziei Strategie Dezvoltare cât timp Constantin Bălășoiu a condus CEO.
Deocamdată nu se știe cu exactitate care dintre cei doi va fi desemnat la Turceni și care la Craiova.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s