10 000 de oameni în stradă la Târgu-Jiu

Miting mineri

Social-democraţii gorjeni au decis  organizarea mitingului de 10.000 de persoane, joi, de la ora 17.00, la Târgu-Jiu. Directoratul Complexului Energetic Oltenia nu a garantat că sediul companiei rămâne în Gorj, ci doar că a transmis Consiliului de Supraveghere un alt punct de vedere, care urmează să fie analizat. Nimeni nu mai este sigur de ce se va întâmpla în şedinţa AGA de la CEO, din data de 29 februarie, astfel încât protestul rămâne valabil.

 

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat că premierul Cioloş şi ministrul Energiei nu au garantat că sediul CEO nu va fi mutat la Bucureşti, iar locurile de muncă nu vor fi puse în pericol: „Autorităţile judeţului Gorj trebuie să insiste în continuare să folosească toate pârghiile în a purta un dialog cu Guvernul Cioloş, cât şi cu ministrul Energiei, pentru că, deocamdată, este semnat un protocol la nivel de reprezentanţi ai unui sindicat cu reprezentanţi ai administraţiei CEO şi nu cred că decizia se ia aici, la Târgu-Jiu. S-a făcut un prim pas favorabil pentru noi, pentru gorjeni, dar, în continuare, autorităţi, salariaţi ai CEO şi politicieni trebuie să facem front comun până când vom primi asigurări certe”, a spus primarul Târgu-Jiului.

Liderul pesediştilor gorjeni cheamă gorjenii la miting, indiferent de ocupaţie sau de culoarea politică. La protest ar fi fost invitaţi şi parlamentarii de Gorj, inclusiv fostul premier Victor Ponta. „Fac apel către toţi gorjenii să participe la acest miting. NU este un miting politic, ci unul al tuturor gorjenilor care ne dorim ca acest Complex să rămână la Gorj, să asigure în continuare locurile de muncă. I-am invitat pe toţi parlamentarii la miting, inclusiv pe Victor Ponta”, a mai spus Cârciumaru.

Aurel Popescu, preşedintele PSD Târgu-Jiu, speră într-o mobilizare „de excepţie” pentru mitingul de joi. „Mobilizarea va fi una de excepţie. Dorim ca cei 10.000 de oameni să tragă un semnal major pentru ca în continuare CEO să rămână la Târgu-Jiu. Eu sper să se fi încheiat subiectul privind mutarea sediului şi să nu se mai regăsească acest punct pe ordinea de zi a vreunei şedinţe a AGA”, este de părere viceprimarul Târgu-Jiului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s