Ion Călinoiu liniștit în disputa cu ANI

elena-udrea-ion-calinoiuPrefectura a cerut pentru a doua oară clarificări din partea Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI) privind încetarea sau nu a mandatului lui Ion Călinoiu. ANI a trimis deja o adresă în care îşi spune punctul de vedere, dar se pare că această adresă nu este foarte clară pentru  juriştii Prefecturii. Ion Călinoiu spune că nu este stresat de această atitudine a Instituţiei Prefectului, situația fiind foarte clară, așteaptă decizia Justiției nu ANI.

Cei şapte jurişti ai Prefecturii n-au reuşit să desluşească adresa trimisă de către Agenţia Naţională de Integritate, privind incompatibilitatea lui Ion Călinoiu. Subprefectul Sorin Arjoca spune pentru presă  că singura soluţie a fost ca Instituţia Prefectului să ceară din nou clarificări din partea ANI. „Am purtat în permanenţă o corespondenţă cu Agenţia Naţională de Integritate şi am solicitat anumite clarificări deoarece este o problemă juridică foarte complexă. Vrem să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză. Mai mult decât atât, nu dorim să ne substituim justiţiei, dar nici nu dorim să ne depăşim competenţa. De aceea dorim să clarificăm anumite lucruri din punct de vedere juridic. Şi într-o sală de judecată părerile sunt diferite, avocaţii şi juriştii au puncte de vedere diferite. Avem o colaborare foarte bună cu Agenţia Naţională de Integritate şi sperăm să primim clarificări cât mai repede”, a declarat subprefectul Sorin Arjoca.
Ion Călinoiu spune că nu se teme că i-ar putea înceta mandatul. Ba mai mult, se amuză pe seama profesionalismului juriştilor din cadrul Instituţiei Prefectului. „Nu se poate întâmpla nimic în continuare. Instituţia Prefectului a primit un răspuns şi, probabil, cei de la ANI le vor explica ceea ce nu înţeleg juriştii. E o chestie de o altă instituţie, de profesionişti din alt domeniu de activitate şi nu mă stresează de nici un fel această atitudine. Chiar mergând pe ideea că s-ar putea să fie de rea credinţă nu au ce să demonstreze”, a declarat Ion Călinoiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.