Ion Călinoiu rămâne la Consiliul Județean Gorj până la finalul mandatului

ion-calinoiu-11Mandatul lui Ion Călinoiu în fruntea Consiliului Judeţean Gorj va fi decis de instanţa de judecată. Chiar dacă unii ziariști locali și-au arogat alte merite și au dat informații în alte direcții, Agenţia Naţională de Integritate a comunicat Prefecturii Gorj că până la finalizarea procesului pe care Ion Călinoiu îl are în instanţă cu ANI, nu va putea fi luată o decizie în privinţa revocării din funcţie a şefului CJ Gorj.

 

După cum ne aducem aminte, Ion Călinoiu a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, întrucât a ocupat simultan postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi postul de expert remunerat, în cadrul unui proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Călinoiu a încercat să anuleze raportul în instanţă, dar a uitat să timbreze cererea. Decizia a rămas definitivă la Curtea de Apel din Craiova. Prefectura Gorj a solicitat lămuriri ANI, dacă trebuie să pună în aplicare raportul respectiv. Între timp, Călinoiu a mai depus o contestaţie, aceasta fiind pe rolul Curţii de Apel din Alba Iulia.

„Sancţiunile aplicabile urmare a reţinerii unei stări de incompatibilitate sau de conflict de interese de natură administrativă sunt aplicabile numai de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare prin care s-au constatat aceste situaţii, respectiv, în cazul dat, de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti pronunţată de către instanţa de contencios administrativ”, se arată într-o adresă trimisă de ANI către Prefectura Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că este supus unui adevărat linşaj mediatic, în ceea ce priveşte dosarul „ANI”: „Sunt supus unui linşaj mediatic din partea unor oameni părtinitori. Pe mine nu mă deranjează de niciun fel, pentru că lumea ştie cine sunt şi ce am făcut. Este limpede pentru mine. Stau cu fruntea sus. Mă întreb dacă acele acuze sunt aşa cum sunt. La instanţă nu m-am prezentat, am depus documentele şi am omis să timbrez. Aşa s-a întâmplat nu am urmărit acest lucru. Am fost luat cu treburile pe care le am. Eu cred că purtăm cu toţii o responsabilitate de a nu face presiuni pe justiţie. Nu am nicio problemă. Eu cred că nu este un capăt de ţară dacă aşteptăm să se termine acest proces. Pentru mine a fost un singur lucru pe care mi-l imput, că nu am luat în serios această treabă. Am ştiut că au fost reclamaţii. Cei 600 de lei şi 800 de lei nu au fost ascunşi. Au fost evidenţiaţi la impozitele şi taxele locale. Erau pe card. Sunt în veniturile vizibile. Nu am avut intenţia de a ascunde aceste venituri, ci a fost omisiunea”, a declarat Ion Călinoiu.

În acelaşi timp, Ion Călinoiu este anchetat pentru fals în declarații în formă continuată de către procurorii din Târgu-Jiu. „Dosarul se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi se efectuează cercetări faţă de inculpatul Călinoiu Ion, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată. (…) În fapt s-a reţinut că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, în cursul anilor 2012-2013, cu intenţie, prin încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 161/2003 şi Legii nr.176/2010 şi aflându-se în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Călinoiu Ion nu a declarat veniturile realizate în baza contractelor încheiate între acesta şi Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, respectiv Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în cuantum de 1.563 lei. Aceste venituri nu au fost menţionate în declaraţia de avere nr.202/11.06.2013 din anul 2013 (suma de 687 lei aferentă anului 2012) şi declaraţia de avere nr.235/12.06.2014 din anul 2014 (suma 876) aferentă venitului din anului 2013) cu scopul de ascunde starea de incompatibilitate reţinută de către Agenţia Naţională de Integritate“, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.