Prefectul de Gorj acuzat de abuz în funcție

PrefectGheorghe Paraschivu, prefectul liberal al județului Gorj, s-a ales cu o plângere penală după ce l-a revocat din funcție pe Ion Călinoiu la cererea…liberalilor. Deși ar fi vrut luni să revină asupra ordinului care l-a dat în baza unei adrese ANI care spunea altceva, Gheorghe Paraschivu a realizat că putea avea alte probleme de legalitate, Ordinul Prefectului poate fi anulat doar de instanță.

 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj i-a cerut prefectului să-şi revoce ordinul prin care i-a încetat mandatul, după de Agenţia Naţională pentru Integritate s-a pronunţat în favoarea lui Ion Călinoiu. Prefectul Paraschivu a transmis însă că nu are bază legală şi că Ion Călinoiu îşi poate recăpăta mandatul doar în instanţă.

Prefectul Gheorghe Paraschivu menţine ordinul prin care i-a încetat mandatul de preşedinte lui Ion Călinoiu. Asta după ce juriştii prefecturii au analizat adresa ANI. „Având în vedere cererea Domnului Ion Călinoiu, prin care s-a solicitat revocarea Ordinului Prefectului numărul 108 din 17.03.2016, adresată Instituţiei Prefectului – Judeţul Gorj, ca urmare a adresei Agenţiei Naţionale de Integritate din data de 18.03.2016, Serviciul verificare a legalităţii actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu şi contencios administrativ a întocmit referatul numărul 4301 din data 21.03.2016, prin care se arată că nu au fost identificate motive legale care să justifice revocarea Ordinului Prefectului, instanţa de judecată competentă fiind singura în măsură să se pronunţe asupra legalităţii acestuia”, arată un comunicat al Prefecturii.
Încă dinainte de a afla că ordinul se menţine, Ion Călinoiu se gândea să-l atace în instanţă. „Răspunsul ANI, care este foarte clar, mă face să fiu şi mai mult sigur că ordinul de suspendare trebuie revocat şi aştept revocarea acestuia. Revocarea se va face fie pe calea instanţei, fie din propria iniţiativă. Până nu se pronunţă o hotărâre judecătorească, prin care raportul să devină definitiv şi să se adeverească incompatibilitatea, nu am nici o problemă. Eu merg în continuare pe prezumţia de nevinovăţie şi o voi demonstra şi în instanţă”, a declarat Călinoiu. Deşi se considera neîndreptăţit şi acuza Instituţia Prefectului în legătură cu nedreptatea care i s-a făcut, Ion Călinoiu spune că nu-l va informa pe premierul Cioloş în legătură cu acest aspect. „Nu am scris nimic despre nimeni, nici un rând. Nu voi scrie nici de această dată. A fost vorba de o interpretare care s-a dat pe o speţă juridică, o interpretare nefericită”, a precizat Călinoiu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s