Dan Vâlceanu, gaura din covrigul liberal

barbu-valceanuAfacerile familiei Vâlceanu în minerit au înflorit după ce, în august 2009, a trecut la PDL. Imediat după ieşirea de la guvernare, nici afacerile firmelor deţinute de oamenii de afaceri Eugen şi Dan Vâlceanu nu au mai mers aşa cum şi-ar fi dorit.

Potrivit declaraţiei de avere a consilierului judeţean Dan Vâlceanu, care este şi co-preşedinte al PNL Gorj, ex-preşedinte al Organizaţiei judeţene a PDL Gorj, firma Trefo Fărcăşeşti, unde titular este mama lui Dan Vâlceanu, a încheiat în perioada 2013, cu termen de finalizare 2014, un număr de 16 contracte în minerit, respectiv cu Societatea Complexul Energetic Oltenia. Patru dintre contracte au avut ca termen de finalizare prima parte a 2014, iar restul anul trecut. Valoarea tuturor contractelor de furnizare produse şi prestări servicii a depăşit un milion de euro. Tot potrivit declaraţiei de avere a lui Dan Vâlceanu, completată în iunie 2014, firma consilierului judeţean, respectiv Rominex Mining Rovinari, a obţinut (în 2013) trei contracte de la Complexul Energetic Oltenia pentru furnizare produse şi servicii, valoarea acestora fiind de aproximativ 200.000 de lei. De precizat că Dan Vâlceanu este director economic la Rominex (de unde în 2013 a încasat un salariu anual de peste 20.000 de lei) şi administrator la Rominex, Remont SA Fărcăşeşti şi Rewodase Târgu Jiu. Interesant este că, în momentul de faţă, cele mai sigure şi consistente venituri ale familiei lui Dan Vâlceanu sunt cele obţinute din închirierea unei hale industriale în Timişoara. Potrivit declaraţiei de avere din 2014, chiria încasată pe un an a fost de 251.000 de lei.

Iată ce publică acum marele lider politic pe Facebook:

„Sunt uimit de faptul că PSD îşi face campanie cu nenorocirile lui Ciurel! Din fericire, uimiți sunt şi gorjenii când îi aud! Vă reamintesc 7 „mari realizări” ale acestuia.

În ultima perioadă, tot mai mulți pesedişti le spun oamenilor că acum la CEO se petrec cele mai rele lucruri care s-au întâmplat de când această companie a fost înființată și că acestei companii cât și salariaților le-a fost mult mai bine pe vremea guvernului PSD. Atunci când faci asemenea afirmații trebuie să fii ori pesedist și să crezi că gorjenii sunt proşti, ori trebuie să fii ticălos.
Atât pesediştilor, cât și ticaloşilor le amintesc câteva lucruri despre activitatea managerului privat PSD, Laurențiu Ciurel:
1. A disponibilizat 2000 de angajați, a tăiat mai multe drepturi salariale, a discriminat salariații în funcție de apartenența sindicală, îi amenința public pe cei care protestau că vor fi primii pe lista de disponibilizări și îi jignea spunându-le că sunt chiulangii și bețivi.
2. A realizat transferul de afacere care privea cariera Berbești, fapt care a dus la o pierdere de peste 100 de milioane de lei și a adus în cadrul CEO termocentrala Brăila, fapt care a costat compania incă 50 de milioane de lei.
3. A creat un sistem ticălos de afaceri, ai căror beneficiari erau directori din CEO și firme de casă ale PSD.
4. A încheiat vestitul contract cu sârbii, prin intermediul unor interlopi constănțeni, contract păgubos pentru companie, care a ajuns sa fie trimis de minister la DIICOT și DNA.
5. A politizat excesiv funcțiile de conducere din companie, numind directori și șefi de cariere PSD-isti. Mulți dintre ei s-au dovedit a fi doar nulități PSD: Daniel Antonie, Nicolae Cilibiu, Ion Ruşeț, David sau Horhoianu.
6. A transformat Minprest în poligonul de încercare al unor tinere talente din PSD, mari amatoare de Duster și tablete, cum ar fi Gabriel Giorgi, Alin Văcaru sau Adrian Tudor, prin aceștia, angajând în integralitate listele primarilor PSD.
7. A condus CEO spre un dezastru concretizat în pierderi de 16.000 miliarde lei vechi și a fost primul director din istoria mineritului și energiei din Gorj care a pronunțat cuvântul INSOLVENȚĂ.
Aş mai putea aminti şi alte ” mari realizari ” manageriale ale managerului PSD, dar nu cred că ar bucura pe nimeni în afara de ticăloși și pesedisti.
Nici în acest moment vremurile nu sunt cu mult mai bune pentru Complexul Energetic Oltenia. Pesediştii sunt în continuare pe funcții și fac tot ce făceau și pe vremea lui Ciurel, numai ca acum pe pesedistul care execută ordinele lui Cârciumaru și Călinoiu îl cheamă Ciobotarică. În plus, noul manager al PSD, și-a adus o garnitura noua de directori la fel de incompetenți și pare să aibă și mai mulți șefi, pe care trebuie să-i mulțumească.
În concluzie, le spun ticăloșilor și pesediştilor doar atât : ne-am săturat de prosteală și minciuni! Singurul lucru bun pe care ați putea să-l faceți, ar fi să-i luați pe Ciurel, Ciobotarică și directorii lor și să-i numiți directori la PSD.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.