Consiliul Județean Gorj:Ciprian Florescu nehotărât, Robert Filip spune lucrurilor pe nume

 

 

filipVicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Robert Filip, va înfiinţa o platformă de interes civic denumită „Coaliţia pentru Rovinari”. Candidat la fotoliul de primar din Rovinari, Filip este de părere că managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, îşi bate joc de salariaţii din minerit şi de la termocentrale.

Acuzații clare

Reprezentantul  Consiliului Judeţean Gorj acuză că actualii şefi ai Complexului Energetic Oltenia dau dovadă de inconsecvență, incoerență managerială și lipsă de transparență. „În ultimele luni, în ciuda schimbării managementului Complexului Energetic Oltenia, deși existau așteptări legate de normalizarea și de optimizarea relației dintre cea mai mare companie de stat din România și comunitățile locale, asistăm mai degrabă la o înrăutățire a acesteia. Constatăm, cu îngrijorare, că noua conducere a CEO, alcătuită în majoritate din directori care n-au nicio legătură cu județul Gorj, manifestă nu doar inconsecvență, incoerență managerială și lipsă de transparență, ci și o totală lipsă de respect pentru comunitățile locale, refuzând aproape orice formă de dialog. Este arhicunoscut că, în urmă cu câteva zile, în ciuda apelurilor repetate ale conducerii județului, nimeni din managementul CEO nu s-a prezentat la întâlnirea cu primarii din zonele afectate de exploatările CEO. La fel sunt tratați și liderii sindicali, indiferent de organizațiile de proveniență, fapt favorizat și de disensiunile care au început să apară nu doar între sindicate, ci chiar și între liderii aceleiași formațiuni. În rândurile angajaților CEO și la nivelul familiilor acestora, incertitudinea și nesiguranța în privința locurilor de muncă sunt la cote maximale, având în vedere că managementul CEO nu comunică într-un mod coerent și deschis nici măcar cu proprii salariați”, menţionează Filip.

Robert Filip acuză conducerea Complexului Energetic Oltenia că nu poartă un dialog constructiv cu salariaţii: „Exponenții partidelor politice s-au raportat până acum la CEO fie de pe poziții politicianiste, fie ca și oameni de afaceri dornici să obțină contracte pentru ei și familiile lor. Termocentrala Rovinari este cea mai profitabilă subunitate a CEO. Acolo sunt angajați mii de locuitori din Rovinari și din zonele limitrofe, și cu toții trebuie să fim preocupați cel puțin de conservarea actualelor locuri de muncă. Pe de altă parte, Rovinariul este unul dintre cele mai poluate orașe din România, fapt care ar trebui să oblige conducerea CEO la un minim de dialog și de respect pentru comunitatea locală, care nu este alcătuită numai din familii ale subordonaților domnului manager interimar Laurențiu Ciobotărică. Conducerea CEO are o serie de obligații față de comunitățile afectate de exploatările miniere, de care este departe de a se achita, mai nou refuzând chiar și finanțarea echipelor de fotbal, handbal și baschet din prima ligă. În actualul context, consider că toți liderii politici și sindicali, toți conducătorii din administrația publică locală, toți liderii de opinie și toți oamenii de afaceri din Rovinari, alături de toți cei care doresc binele acestui oraș, trebuie să renunțe la orice fel de posibile orgolii, competiții și animozități, și să constituim «COALIȚIA PENTRU ROVINARI», o structură fără culoare politică și fără interese politicianiste, care să reprezinte la modul real interesele orașului și ale locuitorilor săi, și să inițieze urgent un dialog concret cu conducerea CEO, legată de prezentul și viitorul salariaților din zona Rovinari. Totodată, este nevoie să se facă urgent pași în direcția limitării poluării în oraș și în zonele limitrofe. Dacă nu ne unim, șefii CEO vor continua să-și bată joc, nu doar de propriii angajați, ci de un întreg județ”, a declarat Robert Filip, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. De amintit însă că termocentrala de la Rovinari este unul din principalii contribuabili de la bugetul Primăriei Rovinari.

Florescu defazat

 

Florescu

În urma comunicatului  vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Robert Filip, Ciprian Florescu, preşedintele CJ Gorj, precizează că acesta a fost remis în nume propriu. “Referitor la situația Complexului Energetic Oltenia, la acțiunile conducerii companiei de restructurare a activității, ce au un impact negativ major asupra stadiului economic și social al Județului Gorj, Consiliul Județean Gorj își reafirmă demersurile întreprinse în scopul stabilirii de soluții concrete privind siguranța locurilor de muncă a salariaților din cadrul CEO și din societățile comerciale cu activitate conexă unității energetice, precum și menținerea sediului companiei la Târgu Jiu. În ceea ce privește comunicatul de presă remis ieri, 4.04.2016, menționăm că acesta a fost semnat de domnul Robert Filip, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, în nume propriu”, se arată în comunicatul remis de Ciprian Florescu, preşedintele CJ Gorj.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s