Pandurii a terminat pe locul 3 și va juca în Europa

sport-1-5Pandurii Târgu-Jiu a bătut Astra, scor 2-0, prin golurile marcate de Antal şi Hora. O victorie care a dus Pandurii pe locul 3 la finalul sezonului, poziţie de podium ce propulsează  echipa gorjeană în cupele europene. Doar că situația financiară nu este stabilizată iar jucătorii noi vor veni mult mai greu știind că sunt probleme.

 

Este pentru a doua când Pandurii se califică în Europa League, acolo unde la prima participare au atins faza grupelor. „Când tragem linie, e un sezon extrem de dificil, dar şi frumos. Sunt extrem de multe lucruri pozitive. Podiumul e un lucru cu care ne mândrim foarte tare. Am construit o echipă frumoasă, cu jucători de valoare şi caracter, în condiţii extrem de dificile”, a comentat Edi Iordănescu, antrenorul echipei.

Hora și Săpunaru, de vânzare

Antrenorul de la Pandurii a confirmat faptul că în această pauză echipa trebuie să se despartă de câţiva jucători. Unul dintre aceştia este golgheterul Ioan Hora, atacant care este ofertat de mai multe echipe din străinătate.„Cu siguranţă Ioan Hora nu rămâne la Pandurii, pentru că a ajuns la un nivel la care să meargă mai departe, nu va mai avea motivaţia să meargă mai departe aici. Apreciem ce a făcut, dar trebuie să facă pasul la următorul nivel. Sunt multe echipe interesate, nu pot să spun dacă e o ofertă concretă, dar ar fi o gură de oxigen pentru club din punct de vedere financiar”, a comentat Edi Iordănescu.

Așteptând finanțatori

Iordănescu jr.spune că a discutat cu jucătorii şi le-a transmis să mai aibă răbdare pentru a se rezolva problemele de ordin financiar. „Au libertatea să aleagă ce e mai bine pentru ei, dar i-am rugat să mai aibă răbdare o săptămână, să vedem cum se clarifică lucrurile. Accept faptul că putem să pierdem unul sau doi jucători, în frunte cu Hora, care e golgheterul competiţiei şi a fost atât de des decisiv pentru noi. În anul următor, vor fi patru competiţii, cupe europene, condiţii grele, departe de casă şi mi-aş dori să păstrăm nucleul important, să existe perspective de continuitate. Există speranţe că se vor redresa lucrurile, aceşti băieţi merită felicitări şi să primească banii pentru munca făcută. Am plecat de la evitarea retrogradării şi am ajuns la o cupă europeană. Pentru mine e important că sunt performanţe frumoase. Sper ca lucrurile să se rezolve. Eu îmi doresc continuitate şi voi discuta întâi cu Pandurii. Dacă discuţiile se vor bloca şi nu va fi continuitate, cu regret voi alege un alt drum”, a mai declarat Edi Iordănescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.