Meseria de primar, cea mai periculoasă din România

 

PontaFostul premier Victor Ponta a vorbit în această săptămână , în campanie electorală, despre meseria pe care o consideră ca fiind cea mai periculoasă din țară la ora actuală. Ca de obicei, „blonda lui Iohannis” anunţă iar apocalipsa şi vorbeşte despre un alt subiect.

Victor Ponta le plânge de milă primarilor, susținând că meseria lor prezintă cele mai mari riscuri pentru a genera un dosar penal, asta în ciuda faptului că îi îndeamnă pe alegători să voteze cu candidații PSD. „Dacă nu semnează un document, un contract, este abuz în serviciu. Dacă semnează, este abuz în serviciu. Ori asta explică blocajul din administrație, un blocaj peste care putem să trecem dacă am avea un guvern responsabil cu soarta țării. Chestiunea trebuie lămurită, dar nu prin ordonanță de urgență, care mai rău încurcă. Ia închipuiți-vă că dădeam eu ordonanță de urgență pentru a schimba Condul Penal și Codul de procedură penală. Păi ieșeau tinerii frumoși și liberi, se legau de Palatul Victoria. Când a dat doamna Prună ordonanță de urgență nu a mai zis nimeni nimic. Astăzi orice ai face este oricum abuz în serviciu, dacă ești de la PSD este interpretat. Dacă ești de la PNL în principiu scapi”, susține Ponta.

Fostul premier a primit, în schimb, noi critici de la co-președinta liberalilor, Alina Gorghiu, cea pe care Ponta o ironizează ori de câte ori are ocazia. Aceasta vorbește despre „triada” dintre Victor Ponta, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu de a prelua puterea în țară după alegerile de la sfârșitul acestei săptămâni. Gorghiu susține că „triada DTP” dorește o schimbare a Guvernului Cioloș doar pentru a se putea proteja în fața justiției de propriile probleme pe care și Dragnea și Tăriceanu și Ponta le au în prezent. „Singurul obiectiv pe care-l au, credeți-mă, nu este unul de interes public, este unul care ține de grija privitoare la situația lor penală. O spun foarte ferm: interesul personal ține de justiție, nu de vreun indicator macroeconomic sau de situația economică din România. Indicatorii macroeconomici sunt în favoarea Guvernului Cioloș. Moțiunea de cenzură nu e un subiect pentru PNL. Din nefericire, triada DTP — Dragnea, Tăriceanu, Ponta — nu are alt obiectiv decât să meargă prin țară și să-și promoveze acest demers, pe care eu îl consider unul obscen. Obscen din pricina inițiatorilor, care nu au niciun fel de calitate morală, politică să genereze acest demers, care nu ar face altceva decât să creeze în România un climat de instabilitate politică. Un climat care să descurajeze investitorii, să descurajeze mediul de afaceri, care să aibă un efect, din păcate, negativ asupra securității locurilor de muncă din România”, afirmă Gorghiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.